Kysyimme tätä maaliskuussa OP Median lukijoilta, ja eräs vastaajista kiteytti sen oivallisesti näin: ”Vapautta ja mahdollisuutta elää sellaista elämää kuin itse haluaa”. 

Nyt vietetään Pride-viikkoa, joka muistuttaa ihmisoikeuksista ja yhdenvertaisuuden merkityksestä. Nyt on myös hyvä hetki tarkastella sitä, miten jokapäiväisessä elämässämme annamme toisillemme tilaa toteuttaa itseään, haaveilla ja elää oman näköistä elämää. Vuoden jokaisena päivänä. 

Elämänrikkautta OP:ssa 

Meitä OP-ryhmäläisiä on yli 12 000. Teemme töitä erilaisissa tehtävissä kautta Suomen, Hangosta Sodankylään ja Raumalta Imatralle. Meidät löydät pienistä taajamista ja suurimmista kaupungeistamme. Joukossamme on eri ikäisiä, eri näköisiä ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä, ja mukaan mahtuu myös lukuisten erilaisten vähemmistöjen edustajia.  

Jokainen meistä tulee töihin tai asiakkaaksemme juuri sellaisena kuin on. Avainsana tässä on empatia, kyky asettua toisen asemaan ja nähdä maailma toisen silmin. Empatian ja monipuolisen kokemuksemme siivin pystymme tarjoamaan parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen jokaiselle asiakkaillemme - ja parhaan mahdollisen työyhteisön toisillemme. 

Tehtävämme on tuoda elämänrikkaus saavutettavaksi, luoda taloudellista hyvinvointia omistaja-asiakkaillemme ja ympäristöllemme. Haluamme mahdollistaa ihmisten ratkaisuja, olla kumppanina heidän tiellään kohti juuri heidän unelmiaan.  

Yritykset kertovat usein olevansa omistajiensa näköisiä. Meidät omistaa kaksi miljoonaa omistaja-asiakastamme. Kahteen miljoonaan mahtuu monenlaista ihmistä, elämää ja kokemusta, ja kaikki nämä heijastuvat siinä, millainen me olemme. Ja hyvä niin! 

Sanoista tekoihin  

Myös sanat ovat tekoja. Sanan säilä voi sivaltaa tahattomastikin, hyvää tarkoittava kommentti voi jättää pitkäaikaiset arvet. Siksi tuemme henkilöstöämme monimuotoisen ja inklusiivisen kulttuurin vahvistamisessa. Siinä, miten annamme toisillemme tilaa töissä ja asiakaskohtaamisissa. Tämä koskee niin vähemmistöjä kuin enemmistöjäkin. 

Tätä työtä teemme jatkuvasti, yhteistyössä HR:n, viestinnän ja vastuullisuuden sekä eri liiketoimintojemme asiantuntijoiden kanssa. 

Monimuotoisuus on rikkautta. Kunnioitus syntyy siitä, ettemme tee yleistyksiä tai oletuksia, tai määrittele työkavereitamme tai asiakkaitamme heidän puolestaan. Arvostetaan toisiamme ja mietitään, mitä meidän on ylipäätään tarve toisistamme eri tilanteissa tietää.  

Tiesitkö, että… 

  • Olemme pitkään kehittäneet kuvamaailmaamme niin, että se heijastelee sitä, miten monenlaisia niin asiakkaamme kuin me OP-ryhmäläiset olemme.  
  • Lasten suosikkihipot Henri ja Hanna saivat kaverikseen sukupuolineutraalin Hille-hipon.
  • Viestinnässämme kerromme aktiivisesti erilaisten OP-ryhmäläisten tarinoita ja valintoja. Näin haluamme kannustaa jokaista elämään itsensä näköistä elämää. 
  • Huomioimme vastuullisuusraportoinnin henkilöstödatan tilastoinnissa myös sukupuolen moninaisuuden. Henkilöstödatan avulla tunnistamme, kuinka monimuotoista henkilöstömme on, ja voimme kirkastaa kehityskohteita.
  • Haluamme, että palvelumme ovat yhdenvertaisia kaikille. Opastamme senioreita ja muita tukea tarvitsevia digitaalisten palveluiden käytössä, niin kasvotusten kuin virtuaalisestikin.
  • Haluamme olla helposti ymmärrettäviä ja lähestyttäviä. Julkaisimme esimerkiksi selkokielisen "Liikennevakuutus - tietoa liikennevakuutuksesta selkokielellä" -esitteen.
  • Vahvistamme suomalaisten taloustaitoja eri ikäryhmissä. Vuonna 2020 OP Ryhmän taloustaitotyö tavoitti yhteensä yli 50 000 nuorta. Osuuspankkien toteuttamien taloustaito-opetustuokioiden lisäksi tuemme monenlaisista taustoista tulevien lasten ja nuorten taloustaitoja valtakunnallisesti useiden yhteistyökumppaneidemme kanssa.
  • Käynnistimme maksuttoman yrittäjän talousvalmennuksen, joka tukee erilaisia yrityksiä ja yrittäjiä talouden hallinnassa.
  • Olemme jatkuvasti vuoropuhelussa sidosryhmiemme kanssa ja olemme esimerkiksi tukeneet Inklusiiv ry:n toteuttamaa Inklusiiv Talks -tapahtumasarjaa.

P.s. Teitkö jo oman bucket-listasi tälle vuodelle? #eläse  

Lue OP Median juttu onnellisuudesta täällä: Mikä tekee elämästä onnellista? | OP Media (op-media.fi) 

Kirjoittajista: 

Jenny Kilponen työskentelee OP Ryhmässä yritysvastuuasiantuntijana, Verna Heikkilä markkinoinnin asiantuntijana OP:n yritysasiakkaiden markkinoinnin ja asiakasviestinnän tiimissä. Kumpikin kirjoittaja toimii aktiivisesti monimuotoisuustyöryhmässä, jonka tavoitteena on kasvattaa ja kehittää monimuotoisuuteen liittyvää ymmärrystä, osaamista ja toimintaa OP Ryhmässä.