1. Miksi jokaisen kannattaisi ladata Pivo-sovellus käyttöönsä?

Pivo toimii kätevänä mobiililompakkona, jossa on paljon pankkiasiointia helpottavia ominaisuuksia. Pivossa voit esimerkiksi siirtää rahaa reaaliaikaisesti pelkän puhelinnumeron avulla ja maksaa ostoksia verkkokaupoissa. Pivoon on helppo kirjautua, tarkistaa tilin saldo ja seurata omaa talouttaan. Pivoon voi liittää myös OP-Visa Debit Mobiili -kortin, jolla voi maksaa lähimaksun hyväksyvissä maksupisteissä omalla puhelimella. K-ryhmän liikkeistä saa myös Plussapisteitä. Lisäksi Pivossa on paljon tutustumisen arvoisia etuja: muun muassa Cityshoppari ja omistaja-asiakkaan edut. Pivo on siitä hyvä, että jokainen voi käyttää sitä juuri omiin tarpeisiinsa.

Pivo on myös uudistumassa loppuvuoden 2018 aikana. Se on kehittymässä palveluiden alustaksi, joka kokoaa yhteen paikkaan palvelut, kauppiaiden edut ja helpon maksamisen. Jatkossa Pivon käyttäjä voi vaikkapa tilata pizzaa ja taksin, varata pöydän ravintolasta tai ostaa mobiilibussilippuja suoraan Pivo-sovelluksesta. Pivon rekisteröityneet käyttäjät voivat jatkossa hakea myös ”Pivon maksuaikaa” eli luottoa ostoksiinsa. Myös Pivon verkkomaksut laajenevat syksyllä.

2. Miten Pivolla voi seurata omaa kulutustaan?

– Pivossa on todella hyvin tehty kulutusosio, jossa jokainen voi itse määritellä omia aiheryhmiä. Sovelluksen avulla voit seurata, paljonko sinulla menee rahaa esimerkiksi ruokaan, ravintoloihin, autoon, asumiseen tai vaatteisiin. Kun teet kortilla ostoksen, niin se rekisteröityy automaattisesti Pivoon. Sovellukseen on mahdollista lisätä omia kategorioita ja yhdistää eri ostokset niihin. Pivossa näkee kätevästi, mikä on ollut päiväkohtainen tai kuukausikohtainen kulutus ja mihin kaikkialle rahaa onkaan mennyt.

3. Onko Pivo-sovellus suunnattu ainoastaan aikuisille?

– 10-17-vuotiaille lapsille ja nuorille on olemassa oma sovellus, Pivo Junior. Se on siitä kätevä, että se ei vaadi nuorilta omia verkkopankkitunnuksia, sillä sinne kirjaudutaan vanhempien verkkopankkitunnuksilla. Pivo Juniorin avulla lapset ja nuoret pystyvät tarkistamaan tilinsä saldon, seuraamaan omaa kulutustaan ja oppimaan samalla oman talouden hallintaa. Mikäli nuorella on jo omat verkkopankkitunnukset, hän voi ladata normaalin Pivon.

4. Mikä on Siirto-maksu?

Siirto-maksuissa ei tarvita tilinumeroa, vaan rahaa voi siirtää pelkän puhelinnumeron avulla – esimerkiksi kaverille tai tavaran myyjälle. Tulevaisuudessa Siirto-maksu laajenee entistä enemmän myös verkkokauppoihin. Silloin kun tilinumeroa ei ole saatavilla, Siirto-maksu helpottaa rahan siirtämistä huomattavasti. Pivossa Siirto-maksu on integroitu sovelluksen sisälle, eli sama Siirto-ominaisuus on käytössä myös siellä.

5. Voiko Siirto-maksulla siirtää rahaa kenen tahansa puhelinnumeroon?

– Maksun saajalla täytyy olla Siirto-sovellus käytössä. Sekä OP-mobiilista että Pivosta näkee kätevästi, onko esimerkiksi kaveri ottanut jo Siirto-palvelun käyttöönsä. Jos näin ei vielä ole, järjestelmä laittaa hänelle automaattisen viestin, jossa kehotetaan lataamaan palvelu käyttöön.

6. Mitä hyötyä OP-mobiilista on verrattuna siihen, että nettipankkiin kirjautuu selaimella?

OP-mobiilin avulla on kätevää hoitaa kaikki pankkiasiat. Nettipankkiin nähden OP-mobiili on huomattavasti helpompi: se on yksinkertaistetumpi ja siellä pystyy tekemään tapahtumia mobiiliavaimen avulla ilman avainlukulistaa. Mobiilisovelluksesta näet tilisi saldon, voit maksaa laskuja viivakoodinlukijalla ja tarkistaa sijoitustesi tilanteen. Se on kätevästi joka päivä matkassa, minne ikinä menetkään.

7. Voiko OP-mobiilia käyttää ilman avainlukulistaa?

– Kyllä se on mahdollista, kun ottaa käyttöön Mobiiliavaimen OP-mobiilissa. Mobiiliavain on erillinen 4-8-numeroinen pin-koodi, jonka voit itse määrittää. Koska avainlukulista ei ole aina saatavilla, mobiiliavain helpottaa asiointia huomattavasti. Jos sinulla on esimerkiksi uusia maksuja, voit hyväksyä kaikki tapahtumat pelkällä mobiiliavaimella. Jos tulee tarve siirtää kaverille rahaa, eikä Siirto-palvelu ole käytössä, myös maksaminen onnistuu OP-mobiilissa ilman avainlukulistaa. Se kätevöittää asiointia aika paljon.

8. Mikä on OPn verkkoneuvottelu?

– Verkkoneuvottelu on yksi tapa hoitaa pankkipalveluita – vaikka omalta kotisohvalta. Ideana on se, että asiakas on juuri siellä, missä itse haluaa. Käytännössä asiakas käy neuvottelua OPn asiantuntijan kanssa joko puhelimella, tabletilla tai oman tietokoneen välityksellä. Verkkoneuvottelussa on mahdollista jakaa sähköisiä materiaaleja ja käydä dokumentteja läpi yhdessä asiantuntijan kanssa. Ajan OPn verkkoneuvotteluun voi varata kaikista mahdollisista kanavista, esimerkiksi omasta verkkopankista tai olemalla meihin yhteydessä eri kanavien kautta.

Asiantuntija: OPn asiakkuusasiantuntija Tiina Holopainen