BELYS, BELYS OCH BELYS. Ett hem utan mörka knutar ger ett intryck av att vara större än det är. Öppna gardinerna, dra persiennerna helt upp och tänd alla lampor. Om det verkar som att ljuset inte räcker till, låna eller köp några extra bords- eller golvlampor för visningen.

RÖJ OCH GÖM. Det viktigaste när det gäller ett gott första intryck är att hemmet är tydligt disponerat. Se till att dörrarna mellan olika utrymmen är öppna. En stor mängd lösa varor i hemmet vittnar om att det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymme i bostaden. Om extra skor, jackor eller väskor inte ryms in i skåpen, packar du dem i kartonger och för bort dem under visningen. Städa undan alla extra småprylar från ytor, förutom vackra installationer som gör bostaden personlig.

STÄDA OCH FRÄSCHA UPP. Om du inte själv är en superstädare, kan du tänka på att anlita en professionell städare före den första visningen. Fönstren är det viktigaste städobjektet. Förutom att bostaden ska vara ren, är det också bra om den är fräsch. Det enklaste sättet att göra hemmet fräscht är snittblommor och grönväxter. Doftvärlden är en väsentlig del av bostadens attraktionskraft. Före visningen ska du se till att vädra bostaden, kontrollera att toaletten är spolad och att inga otrevliga lukter stiger från avloppen.

BETONA WOW-ELEMENTEN. Gå tillbaka i tiden och försök minnas vad som gjorde att du förälskade dig i bostaden. Var det den stora balkongen, den stora bastun eller det praktiska klädrummet? Den blivande köparen kommer sannolikt att bli förtjust i samma saker, så det lönar sig att lyfta fram dem under visningen. Städa bastun eller dekorera balkongen så att den blir attraktiv. Även hemmets inredning, till och med personliga detaljer som en färggrann soffa eller en vacker lampa, kan attrahera köparens undermedvetna. Stajla inte ditt hem så att det blir alltför kliniskt, eftersom man inte kommer ihåg en helt neutral bostad.