Mauri Niinistön säätiö kannustaa ylioppilaita

 

Jo vuodesta 2000 lähtien Mauri Niinistön säätiöstä on jaettu stipendit kaikille alavutelaisille ylioppilaille valmistumisen yhteydessä. Tänäkin vuonna 250 euron arvoisen stipendin sai 34 ylioppilasta. Mauri Niinistön säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Alavuden lukiosta valmistuvien ylioppilaiden opiskelua. Mauri Niinistö testamenttasi elinikänään kartuttamansa omaisuuden säätiölle ja halusi sen käytettäväksi kannustamaan nuoria ylioppilaita opinnoissaan.  

Alavudella elänyt Niinistö teki työuransa linja-auton kuljettajana ja tapasi työssään paljon kouluikäisiä nuoria. Samalla kypsyi ajatus tukea ja kannustaa näitä nuoria elämässään ja opinnoissaan. Niinistö oli elämänmyönteinen ja iloinen, ahkera ja tunnollinen henkilö, joka piti tärkeänä heikommista välittämistä. Hän muun muassa huolehti vanhuksista kotikäynnein ja vieraillen usein sairaalassa. Itse hän eli ulkoisesti vaatimatonta elämää ja oli tarkka raha-asioissaan. 

Mauri Niinistö jätti säätiölle varoja noin 400 000 euroa, ja tähän mennessä säätiö on jakanut stipendejä jo yli tuhannelle ylioppilaalle. Säätiön asioita hoitaa ja edustaa Alavuden Seudun Osuuspankin hallitus, jonka Mauri Niinistö on testamentissaan uskonut ja velvoittanut tehtävään. 

 

Aino ja Arvo Mursulan säätiö tukee musiikin taitajia 

 

Alavuden Seudun Osuuspankki on mukana Aino ja Arvo Mursulan säätiön hallituksessa, jossa on lisäksi joukko musiikkialan ammattilaisia. Säätiö perustettiin vuonna 2003 jatkamaan samannimisen rahaston toimintaa, ja joka vuosi säätiö myöntää hakemusten perusteella stipendejä lahjakkaille alavutelaisille musiikin opiskelijoille.  

Tänä vuonna Aino ja Arvo Mursulan säätiön stipendin saivat Rebekka Holkko, Suvi-Tuuli Takala, Selma Puumala, Lotta Lamminmäki, Katriina Pohjo sekä Lasse Kataja. Säätiö jakaa apurahoja myös alavutelaisille teolliseen valmistukseen sopivan tuotteen keksijöille, mutta viime vuosina apurahaan oikeutettuja, keksintöönsä patentin saaneita hakijoita ei ole ollut. 

 

On ilo olla hyväntekijöiden välikätenä

 

Säätiöiden lisäksi Alavuden Seudun OP hallinnoi useita stipendirahastoja, joissa pääomaa on pienempiä määriä. Esimerkiksi Leena ja Pentti Laurilan rahastosta on tarkoitus jakaa vielä tänä vuonna rahaa hyvään tarkoitukseen, mutta kohde selviää tarkemmin vasta myöhemmin. 

 

Olemme iloisia siitä, että säätiöistä ja rahastoista jaettujen stipendien kautta olemme saaneet välillisesti olla mukana tuomassa hyvää monen ihmisen elämään. Uskomme, että pienikin kannustus oikeassa paikassa voi saada aikaan suuria asioita!