Lappeenrantalainen Asta Lähde on jo pitkään käyttänyt OP:n mobiilisovellusta tabletilla ja kännykällä. Se oli aluksi hieman vaikeaa ja epäilyttävää.

– On niin paljon kaiken maailman nappuloita. Aina ei tiedä, mistä painaisi, vaikka hyvät ohjeet siellä kyllä on.

Loppuvuodesta Lähde huomasi Facebookista, että OP Etelä-Karjala järjestää digiopastuspäivän. Lähde arveli, että sieltä voisi saada hyvää tietoa ja tuli paikalle tyttärensä kanssa. Lähteellä oli tapahtumassa mukana oma tabletti ja kännykkä.

Parituntinen osoittautui hyödylliseksi. Lähde otti käyttöön mobiiliavaimen, mikä korvaa avainlukulistan. Kirjautuminen mobiilisovellukseen käy vaivattomasti omalla PIN-koodilla. Halutessaan voi kirjautua sisään myös sormenjälkitunnisteella.

– Tytärkin oppi uutta, vaikka hän on käyttänyt paljon tietokoneita.

Digiopastuspäivän jälkeen Lähde on kokenut digitaalisen pankkiasioinnin aiempaa helpommaksi. Hän hoitaa pankkiasioita pari kertaa viikossa mobiilisovelluksella. Kassapalveluja hän käyttää enää harvoin.

Lähde kannustaa kaikkia ikääntyviä kokeilemaan digipalveluita ja osallistumaan digiopastuspäiviin.

– Esimerkiksi tilitietojen katseleminen on nyt niin vaivatonta! Minä tykkään näistä nykypalveluista.

OP Etelä-Karjalan myyntijohtajan Mikko Ruokosen mukaan monilla asiakkailla on samanlaisia kokemuksia kuin Asta Lähteellä. Kun digipalvelut otetaan käyttöön pankin henkilökunnan kanssa ja katsotaan, miten ne toimivat, moni huomaa ne käteviksi.

– On hyvä muistaa, että pankissa autetaan ihan milloin vain. Digiopastuspäiviä järjestetään lisää, mutta ei niitä tarvitse odottaa, Ruokonen muistuttaa.