- Hoidan op.fi:ssä kaikki arjen raha-asiat kuten laskut ja rahansiirrot omien tilien välillä. Verkkopalvelutunnuksia tarvitsee myös vaikkapa Kelan sivuille kirjautumiseen.

Väinön mielestä pankkiasioiden hoitaminen kotoa käsin tuo pelkästään etua.

- Virmutjoelta Imatralle pankkiin on matkaa 25 kilometriä. Vaikka auto onkin käytössä, olen tänä vuonna käynyt vain kerran asioimassa Imatran konttorissa. 

 - Silloin kun op.fi:hin tai mihin tahansa muuhun sähköiseen palveluun tulee uudistuksia, toivoisin, että käyttö helpottuisi ja uudistuksissa otettaisiin huomioon ikäihmiset. Uuden oppiminen ei ole enää niin helppoa tässä iässä.

- Olen kyllä huomannut op.fi:ssä olevan chat-palvelun, josta voisi saman tien kysyä pika-apua, mutta en ole vielä kokeillut. Minulla on nimittäin oma henkilökohtainen chat-apu, kun lähellä asuva tytär tulee auttamaan aina tarpeen tullen.

Käteisen sijaan kortilla

 - Kauppaostoksilla käyn kerran viikossa ja kaikki maksut hoidan kortilla. Lähimaksulla voi maksaa alle 50 euron ostokset. Käteistä en ole paljon enää käyttänyt.  Kortilla maksaminen tuntuu ihan turvalliselta. Myös OP Visan luottopuolta hyödynnän. Jos en ole muistanut siirtää toiselta tililtäni korttitilille rahaa, voin maksun hoitaa silloin kortin Credit-puolella.

Pankin järjestämiin Varmuutta verkkoon -tilaisuuksiin Väinö ei ole toistaiseksi osallistunut. Tilaisuuksissa opastetaan muun muassa omien raha-asioiden hoitamista OP-mobiililla.
 - Tällä hetkellä minulla ei ole vielä älypuhelinta, mutta eihän sitä koskaan tiedä, milloin vanha puhelin sökähtää.

Aktiivista elämänmenoa

Väinö on ollut jo nuoresta asti monessa mukana. Ja meno sen kuin jatkuu. Harrastuksiin kuuluvat vanhat autot, kuorolaulu, yhdistystoiminta ja ammattiautoilijoiden veteraanikerho.

autokuva.jpg


 - Sen lisäksi käyn Ruokolahden Nesteellä vähintään kaksi kertaa viikossa aamukahvilla tapaamassa tuttuja ja ystäviä, sekä vaihtamassa ajankohtaiset kuulumiset.

 -Liityin jokin aika sitten Facebookiin. Sukulaiset piti ottaa tietysti heti kavereiksi, kun kanssakäyminen on nykyisin vähentynyt. Siellä on helppo tavata, kertoa kuulumiset ja onnitella vaikka nimipäivästä. Se lähentää näin koronan aikaan, kun ei ole voinut tavata kasvotusten.

 - Jos tv:ssä ei ole mitään erityistä katsottavaa, seuraan maailman menoa ja politiikkaa netistä.

Kaiken lisäksi Väinö valittiin pari vuotta sitten Ruokolahden Äijäksi. Mihin hän vielä ehtiikään, kun koronasta päästään?