Minulla oli jo pitkään haaveena reissata johonkin lämpöiseen keskellä Suomen harmainta talvea. Tätä varten olin aloittanut parisen vuotta sitten säännöllisen säästämisen Amerikka-aiheiseen rahastoon ja siitä se ajatus sitten lähti: räntäsateesta Floridan auringon alle!

Ennen reissua varmistin, että matkavakuutukset olivat kunnossa. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä matkalla voi sattua! Lomaa oli jo vietetty viikon verran, kun minulle alkoi tulla flunssan oireita. Kovasti koitin lepäillä ja ottaa lääkettä, mutta ei tauti helpottanut.

Olin ennen lomaa ladannut puhelimeen Pohjola Terveysmestari -sovelluksen. Päätin reissun päältä olla yhteydessä sovelluksen kautta Terveysmestariin, josko saisin kotihoito-ohjeita. Ystävällinen Katriina kyseli tarkentavia kysymyksiä ja päädyttiin siihen, että tarkkailen vielä oloani.

Seuraavana päivänä kurkku oli kuin raastinrauta, joten aloin etsiskelemään lääkäriä. Otin OP-mobiilista Vahinkoavun esille ja paikannuspalvelun avulla etsin lähimmän sairaalan. Otin varmuuden vuoksi myös screenshotin matkustajavakuutuskortista. Sairaalassa kaikki sujui hienosti ja mobiilimatkustajavakuutuskortilla sain hoidot suoraan vakuutukseeni, joten matkabudjettia niihin ei tarvinnut käyttää. Lääkekuluista tein vahinkoilmoituksen OP-mobiilin kautta ja korvaus tuli ajastaan tilille.

Loppuloma sujuikin sitten paremmissa merkeissä, kunnes tuli aika palauttaa vuokra-auto lentokentälle. Kiireessä autoa tyhjenneltiin ja turvatarkastuksessa huomasin, että eihän minulla ollut enää iPadia tallella. Apua! Äkkiä takaisin autovuokraamoon selvittämään asiaa. Ei löytynyt, vaikka kävin jopa roskikset kaivelemassa!

Tein autovuokraamon sivulla katoamisilmoituksen, josko iPad vielä ilmestyisi. Parin päivän päästä sain heiltä sähköpostia: tabletti oli sittenkin löytynyt! Lähetys Suomeen maksaa 132 dollaria. Pakkohan se oli maksaa. Matkatavaravakuutuksessa on kuitenkin kohta ” Matkatavaran katoamisia ja unohtamisia korvataan 150 euroon asti, kun vahinko on havaittu tapahtumapaikalla.” Taas OP-mobiili esille ja vahinkoilmoituksen tekoon. Seuraavana päivänä sainkin jo viestin, että vahinko korvataan ja rahat tulevat tilille.

Näiden kokemusten pohjalta suosittelen lämpimästi, että

  • varmista aina ennen matkaa, että vakuutusturvasi on ajan tasalla
  • lataa OP-mobiili ja Pohjola Sairaalan sovellus puhelimeesi
  • ota screenshot matkustajavakuutuskortistasi talteen.