JHC tuo yhteen opiskelijoita, yliopiston tutkimusta ja osaamista sekä yrityksiä. Protopaja tarjoaa tilat ja laitteet opiskelijoiden ideoiden toteuttamiseen sekä prototyyppien rakentamiseen ja testaamisen. Opiskelijat voivat käyttää protopajaa vapaasti ideoiden kokeiluun tai osallistua protopajassa järjestettäviin ohjelmiin.

OP Etelä-Karjala mukana tukemassa

JHC:ssa järjestetään erilaisia ohjelmia. Yksi niistä on Spring Build -ohjelma, jota Etelä-Karjalan Osuuspankki oli mukana tukemassa keväällä 2019. Opiskelijat ideoivat uusia tuotteita tai ratkaisuja, joista kunniatohtori Jamie Hyneman valitsi mielenkiintoisimmat ja lupaavimmat opiskelijoiden kehitettäväksi.

Spring Build 2019 –ohjelmassa rakennettiin sähkösello, muutettiin vanha Ural-merkkinen moottoripyörä sähköiseksi, luotiin energiatehokas ja kaamosmasennusta torjuva koristevalaistussysteemi, kehitettiin ranteessa pidettävää terveysteknologista mittalaitetta, sekä rakennettiin pienoissukellusvene. Näistä ainakin terveysteknologista laitetta ollaan kaupallistamassa ja muutaman muunkin projektin kehitys jatkuu edelleen.

Eteläkarjalaista osaamista maailmalle

J. Hyneman Center on ainutlaatuinen konsepti maakunnassa ja koko maailmassa. Toiminnassa aktiivisesti mukana oleva Jamie Hyneman on tunnettu maailmanlaajuisesti ja projekteissa tehdään yhteistyötä useiden ulkomaisten yliopistojen kanssa. Näiden projektien kautta tuodaan esiin eteläkarjalaista osaamista maailmalla.

J Hyneman Centerin avaintehtävä on antaa opiskelijoille mahdollisuuksia ja tukea heidän innovatiivisuuttaan. Myös yritykset ja yksityishenkilöt voivat osallistua JHC:n aktiviteetteihin esimerkiksi tarjoamalla opiskelijaryhmille rakennettaviksi ideoita ja ongelmia tai lähtemällä yhteistyökumppaneiksi. Yritysyhteistyössä on syntynyt jo älymuki, jolla voidaan seurata etänä, paljonko esimerkiksi ikäihmiset juovat nesteitä. Tarvittaessa älymuki ilmoittaa hoitohenkilökunnalle, että pitää lähteä tarkastamaan tilanne, sillä henkilö ei ole juonut tarpeeksi.

Paikallinen yritysyhteistyö lisää käytännönläheisyyttä

JHC yhdistää opiskelijoita, tutkimuksesta kumpuavaa osaamista sekä yrityksiä. Paikallisten yritysten saaminen mukaan yhteistyöhön on tärkeää, sillä yritykset pystyvät tarjoamaan opiskelijoilla ”oikeita ongelmia” ratkaistavaksi. Tarkoituksena on rakentaa paikallisten yritysten kanssa verkosto, joka mahdollistaa tarvittaessa harvinaisemman koneen lainaamisen tai neuvojen saamisen erityisosaajalta.