1. Visuaalinen kulujen seuranta

OPn asiakkaat saavat liitettyä Pivoon maksukortteja ja näin seurattua tiliensä tuloja ja menoja aikajanalla. Mobiililompakkoon avautuu ilahduttavan selkeä käyrä, joka näyttää kyseisen tilin tapahtumat ja saldon viikkonäkymässä. Eniten ahaa-elämyksiä aiheutti Kulutus-osio, jossa budjettikategoriat on kuvattu erikokoisina palloina menojen suuruuden mukaisesti. Näitä kategorioita ovat esimerkiksi ostokset, vaatteet ja matkustaminen. Kätevää, näen siis mihin kaikkeen ne rahat oikeasti kuluvat. Totesin kuukausinäkymän todella helpottavan rahan käytön suunnittelua – josko sitä vaikka tässä kuussa yrittäisi pitää sen vaatteet-kategorian budjettipallukan hieman pienempänä.

2. Mobiilikortti, aina mukana

Android-puhelimen omistavien OPn asiakkaiden on myös mahdollista saada Pivoon muista korteista erillinen lähimaksukortti. Mitä tämä siis käytännössä tarkoittaa? Sitä, että ostokset voi maksaa älypuhelimella! Kuten niin monella muullakin, oma puhelin on lähestulkoon kasvanut käteeni kiinni ja kulkeutuu mukana joka paikkaan. Jos siis sattuu niin, että pankkikortti jääkin kotiin ja jotain pitäisi saada ostettua, on lähimaksukortti puhelimessa oivallisen näppärä ratkaisu. Ja puhelimella maksaminen on yhtä turvallista kuin normaalilla kortilla - myös mobiilikorttiin saa asiakas itse määritellä turvarajan. Niin, ja vinkkinä: OP tarjoaa mobiilikortin maksutta käyttöön 31.3.2018 asti.

3. Maksaminen puhelinnumeron perusteella

Viime viikolla maksoin kaverin lounaan. Pikkusisko taas hoiti äitienpäivälahjan hommaamisen muiden sisarusten puolesta. Pieniä velkoja ja saatavia kertyy arjessa ja pitkien tilinumeroiden perään kysely viivästyttää tilien tasaamista. Pivon rahansiirto-ominaisuus toimii puhelinnumeron perusteella ja maksuja voi tehdä ilman avainlukulistaa. Rahansiirto on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille ilmaiseksi. Helppoa ja vaivatonta: aikaa kuluu muutama sekunti, velka siskolle on maksettu ja molempien mielenrauha säilyy.

4. Etuohjelmien salainen maailma

Nuori OPn asiakas on saattanut kuulla puhuttavan mystisistä keskittämiseduista, mutta kuinka monelle ne ovat oikeasti selvillä? Pivosta löytyy lukuisia eri etuohjelmia ja lisäksi sovellus näyttää OPn omistaja-asiakkaalle kertyneen bonuksen, mahdolliset alennukset sekä ajankohtaisia paikallisia ja valtakunnallisia etuja. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset alennukset ja kupongit, joita voi ottaa helposti käyttöön Pivossa.

Siispä, mitä mieltä olen mobiililompakosta testijakson jälkeen? Olitpa nuori tai vähän vanhempi käyttäjä, olet varmasti samaa mieltä kanssani: mikä tahansa sovellus, joka helpottaa elämää on kokeilemisen arvoinen. Pivo läpäisi oman testini ja ylitti reippaasti odotukset taloudenhallinnan sekä helppokäyttöisyytensä suhteen. Niin ja testaillessani totesin, että sovellus saattaa jopa auttaa säästämään rahaa! Eli jatkoon