Seuraatko sijoitusmarkkinoita aktiivisesti?

Aktiiviselle sijoittajalle osakesäästötili on hyvä valinta. Se sopii parhaiten sellaiselle sijoittajalle, jolle osakesijoittaminen on ennestään tuttua ja sijoittaja ymmärtää, mitä osakkeiden omistaminen tarkoittaa.

Osakesäästötili soveltuu henkilölle, joka ymmärtää osakesijoittamisen riskit, tuntee yhtiöitä, joihin sijoittaa, sekä ymmärtää niiden liiketoimintaa. Osakkeisiin kannattaa sijoittaa pitkäjänteisesti, sillä sijoitusaika tasaa riskejä. Aika on aina sijoittajan puolella.

Näin osakesäästötili toimii

Osakesäästötili toimii niin, että sinne talletetaan rahaa enintään 50 000 euroa kerralla tai erissä, jolla ostetaan suoria osakkeita eli omistusosuuksia yhtiöistä. Myyntivoitot ja osingot maksetaan samalle tilille eli veroseuraamuksia tulee vasta, kun tililtä nostaa rahaa.

Osakkeita on myös tärkeää hajauttaa eri toimialoille. Osakesäästötili mahdollistaa sen, että sijoittaja voi tehdä sen sisällä nopeitakin liikkeitä osakkeiden ostoissa ja myynneissä. Esimerkiksi aktiivinen sijoittaja voi ottaa lyhyen aikavälin näkemystä sijoituksissa ja myydä osakkeet, kun osakkeen arvo nousee paljon lyhyellä aikavälillä. Sen jälkeen sijoittaja voi sijoittaa voitot uudelleen.

Korolle korkoa

Verotus kannattaa ottaa huomioon ja sen vuoksi osakesäästötilille kannattaa ostaa kotimaisia osinkoa jakavia yhtiöitä, sillä osakesäästötilin sisällä osakkeiden myyntivoitoista ei tarvitse maksaa veroa heti. Verot maksetaan vasta, kun varallisuutta nostetaan osakesäästötililtä. Näin hyötyy parhaiten korolle korkoa-ilmiöstä, sillä osingot saa sijoitettua täysimääräisenä eteenpäin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että osakesäästötili sopii sellaisille sijoittajalle, joka haluaa itse vaikuttaa siihen, mitä osakkeita omistaa. Osakesäästötilin voi avata kätevästi OP-mobiilissa. Tilin avaaminen on maksutonta ja vie vain hetken.

 Lue lisää osakesäästötilistä.