Kankaanpäässä 4H-yhdistys työllistää nuoria kesätöihin ja toiveissa on, että työllistäminen olisi mahdollista jatkossa ympäri vuoden.
- Rekrytoinneista jäi hyvä fiilis, hyviä nuoria hakijoita oli aktiivisesti liikkeellä hakemassa kesätöitä, toteaa Kankaanpään 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Annukka Pörsti.

Tänä kesänä yhdistyksessä kesäduunari työllistyi Kesäsomettajaksi, joka varmasti oli mielenkiintoinen kesätyö nuorelle.
– Kesäsomettajana pääsi kuvaamaan, haastattelemaan ja julkaisemaan instaan Kankaanpään 4H-yhdistyksen kesätyöntekijöiden kuulumisia. Näin työllistettiin 1 nuori tähän tehtävään ja saatiin hyvää näkyvyyttä yhdistyksen muille kesätyöntekijöille. Itselläni ei välttämättä olisi tähän aika riittänyt, joten Kesäsomettajasta oli kesäaikana suuri apu, ja jatkossakin haluan toteuttaa vastaavanlaisen kesäkampanjan, Pörsti kertoo.

Millainen kokemus Kesäduuni OP:n piikkiin oli?

- Olen aiemmin ollut kesätöissä lasten kesäkerhossa ohjaajana. Tämän kesän työskentelin kesäsomettajana ja sen kautta opin paljon erilaisista kesätöistä kuvatessa ja haastatellessa. Lisäksi työskentelin ikäihmisten virkistystyöntekijänä Mäntykalliokodilla. Kesäduuni OP:n piikkiin oli positiivinen kokemus ja kesätyörahat aion laittaa säästöön, kertoo Kankaanpään 4H-yhdistyksen kesäsomettajaksi työllistynyt Hilla Yli-Moijala.

Kesätöiden löytyminen voi välillä olla vaikeaa, mutta kannattaa hyödyntää kaikki mahdolliset työmahdollisuudet ja kerätä kokemuksia, sieltä saattaa löytyä just se oma juttu! 

1310xHilla.jpg
Oli mukava työskennellä yhdessä muiden kanssa, Hilla Yli-Moijala toteaa ja lähettää terveisiä muille kesätyöntekijöille.

Nuorten vetämä kesäleiri antaa paljon sekä nuorille, leiriläisille että seuralle

Suunnistusseura Rastikarhut järjestävät vuosittain kesäleirin, jota ovat jo useamman vuoden vetäneet kesätyöntekijät. Leirit ovat olleet onnistuneita ja nuoret ovat päässee itse suunnittelemaan ja toteuttamaan kesäleirin.

- En ole aiemmin ollut kesätöissä, mutta minulle jäi tästä kesästä erittäin hyvä ja motivoitunut fiilis jatkaa kohti uusia työpaikkoja, toteaa Rastikarhujen kesätyöntekijä Siiri Oksa.

- Olin mukana suunnittelemassa Rastikarhujen nuorten kesäleiriä ja suunnistusratoja ja opin tekemään ratoja tietokoneen avulla. Nuorten ohjaaminen oli myös mukavaa ja kokemus oli palkitseva. Olen myös ylpeä siitä, mitä sain aikaan eli onnistuneen kesäleirin yhdessä muiden kesätyöntekijöiden kanssa! Kesätyörahat laitan säästöön, Oksa vielä lisää.

Rastikarhut_kesaleiri.jpg
Rastikarhujen kesäleiriläiset yhteiskuvassa. 
Kansikuvassa vasemmalla Siiri Kujansuu ja oikealla Siiri Oksa.

- Meille on jäänyt erinomaisen hyvä mieli kesätöistä. Nämä ovat usein nuorten ensimmäisiä kesätyöpaikkoja, ja meistä on hienoa päästä antamaan nuorille mahdollisuus päästä maistamaan työelämää mukavassa ympäristössä. Suunnistusharrastus on perinteisesti haluttu pitää harrastajille erittäin edullisena ja harjoitukset pyörivät ympäri vuoden todella laadukkaasti talkoovoimalla. OP:n tuella ahkerat talkoolaiset saavat hieman hengähtää kesäaikana ja nuorten kesäleiri saadaan taloudellisesti kestävästi toteutettua. Samalla saadaan nuoria mukaan järjestelytoimiin ja mahdollisesti myöhemmin seuratoimintaan myös järjestäjän puolelle. Oikein hyvä järjestelmä kaikille nuorille ja yhdistyksille, kiittelee Perttu Heinilä Rastikarhuista.

Kesäduuni OP Länsi-Suomen piikkiin 2022

Kesäduunin kautta moni nuori on löytänyt itsestään uusia puolia ja itsevarmuutta myös tulevaisuuden työllistymistä ajatellen. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on työllistänyt jo useana vuonna nuoria paikallisiin yhdistyksiin. Vuoden 2022 kesäduunituki, arvoltaan 400 euroa, myönnettiin 60 yhdistykselle. Tuen avulla yhdistys työllisti 15-17 -vuotiaan nuoren kahdeksi viikoksi. Nuoret itse hakivat työpaikkoja yhdistyksiltä keväällä ja yhdistykset tekivät valinnat hakijoista sekä työsopimukset suoraan nuorten kanssa. Kampanjan myötä nuoret oppivat tärkeitä työelämätaitoja myös työn hakemiseen liittyen.

Lisätietoa kampanjasta Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja | OP

Lisätietoa seurojen toiminnasta

Kankaanpään 4H-yhdistys
Rastikarhut