OP Ryhmä toteutti syksyllä 2021 ensimmäistä kertaa valtakunnallisen kyselyn, jonka avulla oli tarkoitus selvittää, millaisia vastuullisuustekoja omistaja-asiakkaamme toivoivat omalla alueellaan toteutettavan.

OP Nilakan Seudun osalta eniten kannatusta vastuullisuusteemoista saivat nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukeminen, teot luonnon ja ympäristön hyväksi sekä lasten ja nuorten liikunnan tukeminen. Kommenteissa korostuivat toiveet nuorten taloustaitojen, yhteisöllisyyden ja liikunnan edistämiseksi.

Osuuskuntatoimintaan kuuluu, että pankki käyttää tuloksensa asiakkaille lisäarvoa tuottavina keskittämisetuina tai muina taloudellisina etuina. Kumppaniyhteistyön tarkoituksena on myös vahvistaa paikallisten seurojen ja yhteisöjen menestystä sekä tuottaa alueen lapsille ja nuorille yhteisiä elämyksiä.

”Meillä on vahva yhteisöllinen rooli. Olimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa, jonka kautta paikalliset järjestöt pystyivät palkkaamaan itselleen kesätyöntekijän. Lisäksi tuimme paikallisen taideyhdistyksen järjestämää taidekilpailua, jossa nuoret pääsivät tekemään julkisia taideteoksia oman alueensa keskustoihin. Tällä halusimme viestiä nuorille taiteen ja oman ympäristömme arvoa. Tukea suuntasimme paikallisesti myös nuorten jalkapallo- ja kalastusharrastukseen sekä yleisurheiluun”, kertoo OP Nilakan Seudun toimitusjohtaja Eeva Karppinen.

”Nilakan kalakerho järjestää kaksi kertaa vuodessa yhteistyössä Nilakan yhtenäiskoulun kanssa nuorille suunnattuja kalastuspäiviä. Näin kaikki keiteleläiset lapset saavat kokemuksen ja elämyksen kalastuksen parissa. Kalakerholta on kaikille kalastusvälineet, joten jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus harrastukseen osallistumiseen. Lisäksi toki järjestämme lapsille pilkki- ja onkikisoja, joissa kaikki osallistujat palkitaan sekä palkitsemme uistelukilpailuun kaikki osallistuneet lapset”, kuvailee kerhon toimintaa Tiina Kukkonen.

Koululaisten pilkkipäivässä tavoitellaan suuria vonkaleita. (kuva: Nilakan yhtenäiskoulun arkisto)

”Pielavedellä toimivan FC Sammon teemana tälle vuotta on ollut hyvässä seurassa”, kertoo seuran puheenjohtaja Virve Jääskeläinen. Myös junnupelaajien valmentaja Pasi Saastamoinen komppaa nuorten hyväksi toteutettua hienoa tekemistä:

-Ja toden totta kiva meininki on ollut koko kesän. Kesäisin on pelattu joka keskiviikko, satoi tai paistoi. Olemme iloisia myös Nilakan Seudun Osuuspankilta saamastamme avustuksesta, jolla olemme hankkineet mm. uusia jalkapalloja ja maalivahdin hanskoja vanhojen kuluneiden tilalle.

Junnupelien kesäkausi huipentui lapset vastaan aikuiset -matsiin. Tällä kertaa aikuiset veivät voiton täpärästi maalin erolla. (kuva: Virve Jääskeläinen)

***
Kaikkien aikojen tekoja -kampanjan mukaiset vastuullisuusteot valitaan jälleen. Omistaja-asiakkaana voit vaikuttaa alueemme tulevaisuuteen. Mihin vastuullisuustekoihin sinä haluaisit oman pankkisi panostavan?

Valintasi jälkeen pääset osallistumaan Mestarit-kiertueen keikkalippujen arvontaan. Kerro meille mikä sinulle on tärkeintä tänään ja valitse sinulle tärkein teema osoitteessa:

https://www.op-media.fi/kaikkien-aikojen-tekoja

#kaikkienaikojentekoja