Asunto- ja kiinteistömarkkinat ovat voimakkaiden muutosten kohteena. Yhdistämällä voimansa Pohjois-Suomen OP Kotien omistajaosuuspankit haluavat vahvistaa OP Kodin markkina-asemaa koko Pohjois-Suomen alueella niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin osalta tulevina vuosina. Toimintaprosessien tehostamisen ja yhtenäistämisen myötä OP Kodin kilpailukyky vahvistuu Pohjois-Suomen alueella.

 OP Koti Pohjoinen syntyi keväällä 2021, kun OP Koti Oulu Oy LKV ja OP Koti Lappi Oy LKV:n yhdistyivät.

Yhdistyminen on tarjonnut mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaa sekä panostaa entistäkin enemmän asiakkuuksien hoitoon.

 –  Yhdistymisten myötä pystymme tarjoamaan laadukkaat, läpinäkyvät ja entistä asiantuntevammat palvelut kaikissa Pohjois-Suomen OP Kodeissa. Tavoitteenamme on olla toimialueemme ammattitaitoisin välitys- ja isännöintiyritys, OP Koti Pohjoisen hallituksen puheenjohtaja Jari Anttila kertoo. –  Nyt syntyy aidosti koko Pohjois-Suomen asiakkaita palveleva kiinteistönvälitys- ja isännöintiyritys, joka toimii jatkossakin paikallisesti, lähellä asiakasta.

 Yhdistymisen jälkeen OP Koti Pohjoinen työllistää noin 90 kiinteistöalan ammattilaista, jotka jatkavat työskentelyään nykyisissä toimipisteissään.

Lopulliset päätökset yhdistymisestä marras-joulukuussa

OP Koti Pohjoinen, OP Koti Kemi, OP Koti Tornio, OP Koti Raahe ja OP Koti Kuusamo ovat syksyn aikana valmistelleet tulevaa fuusiota huolellisesti ja laatineet liiketoiminta- ja yhdistymissuunnitelmat. Oulun, Pohjolan, Raahentienoon, Kemin, Tornion ja Kuusamon Osuuspankkien hallitukset ovat jo näyttäneet fuusiolle vihreää valoa.

OP Kotien yhtiökokoukset tekevät lopulliset päätökset asiasta marras-joulukuussa, minkä jälkeen käytännön toimenpiteet fuusion toteuttamiseksi käynnistyvät.