Pohjola Vakuutuksen vakuutusasiamies Juuso Mikkonen

Kuka olet ja mikä on tittelisi?

− Olen Juuso Mikkonen, 28 vuotta. Toimin vakuutusasiamiehenä Pohjola Vakuutuksella. Olen itsenäinen yrittäjä ja teen myyntityötä Pohjola Vakuutuksen edustajana. Koulutukseltani olen tradenomi.

Missä konttorissa / yksikössä työskentelet?

− Suurimman osan ajasta teen töitä etänä kotoa käsin ja sen lisäksi työskentelen myös OP Pohjois-Savon Kuopion konttorissa.

Kerro lyhyesti työstäsi, mitä työtehtäviisi kuuluu?

− Työskentelen tällä hetkellä pääsääntöisesti henkilöasiakkaiden parissa puhelimitse. Räätälöin asiakkaalle parhaan mahdollisen vakuutusturvan turvaamaan arkea silloin kuin hänelle parhaiten sopii.

Miten kauan olet ollut töissä Pohjola Vakuutuksella / OP Ryhmässä ja millaisissa tehtävissä olet työskennellyt?

− Ensimmäistä kertaa pääsin työskentelemään OP Pohjois-Savoon ammattikorkeakouluun liittyvän harjoittelujakson myötä vuonna 2014. Siitä lähtien olen työskennellyt vakuutuspuolella erilaisissa tehtävissä ja asiamiehenä olen ollut vähän yli kolme vuotta Pohjola Vakuutuksella.

Mikä on vahvuutesi työssäsi?

− Oma asenne ja periksiantamattomuus ovat tärkeimmät vahvuuteni. Löydän joka päivä hyvän ja rennon fiiliksen tekemiseeni, mikä on avain parhaimpaan lopputulokseen. Tulen hyvin juttuun kaikkien ihmisten kanssa ja pyrin siihen, että asiakkaat voivat suositella minua myös eteenpäin. Olen käytettävissä silloin kuin asiakkaalle parhaiten sopii, ajasta ja paikasta riippumatta.

Mitä pidät työssäsi tärkeänä?

− Mielestäni tärkein asia työssäni on tyytyväiset asiakkaat. Hyvällä ja positiivisella asenteella pärjää pitkälle, eikä hankalatkaan asiat työssä tunnu ylitsepääsemättömiltä. Lisäksi korostan nopeaa muutoskykyä ja ketteryyttä toimia tehokkaasti muuttuvassa toimintaympäristössä sekä reagoida asiakaskäyttäytymisen muutoksiin ja sopeutua niihin mahdollisimman sujuvasti.

Arjen asiantuntijan vinkki arkeen?

− Jotta työnteko olisi mahdollisimman tehokasta ja mielekästä, suosittelen pitämään lyhyitä taukoja kesken työpäivän. Sen jälkeen työnteko maistuu paljon paremmalta ja mieli pysyy virkeänä koko työpäivän ajan. Hyvä tapa on myös asettaa itselleen pieniä ”välietappeja” ja tavoitteita sekä palkita itsensä hyvin tehdystä työstä aika ajoin.

Miten poikkeustilanne on näkynyt työssäsi?

− Minun työskentelyyni koronavirus ei ole juuri vaikuttanut ollenkaan, sillä olen aina tehnyt suurimman osan työstäni etänä puhelimitse. Olen myös huomannut, että ihmiset ovat pysähtyneet miettimään omaa terveyttään ja sitä ei pidetä itsestäänselvyytenä. Nykyään asiakkaani ovat entistäkin kiinnostuneempia turvaamaan omaa terveyttä ja hyvinvointia.

Arjen asiantuntijat esittäytyvät vuoden 2020 aikana

Pohjois-Savon alueella OP Ryhmässä työskentelevien arjen asiantuntijoiden juttusarja jatkuu vuoden 2020 ajan. Kerromme erilaisissa työtehtävissä olevien henkilöiden tarinoita ja jaamme asiantuntijoiden vinkkejä niin arkeen kuin työelämään liittyen.

Arjen asiantuntijat -juttusarja: vuokravälittäjä Mariia Ikonen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: toimitusjohtaja Seppo Pääkkö

Pohjola Vakuutuksen kotisivut

​Tutustu muihin pohjoissavolaisiin juttuihin OP Mediassa

Jenni Tikka

markkinointiasiantuntija

OP Pohjois-Savo