Tubettaminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan videoiden lataamista YouTubeen. Videot voivat käsitellä esimerkiksi omaa arkea ja elämää, harrastuksia, muotia tai pukeutumistyylejä, matkoja, tietokonepelejä: mikä nyt tekijälle itselleen on tärkeää. Tubettaminen on iso ilmiö: oman osansa tubettamisen suosiosta kertoo se, että päivän aika juhlittiin myös Miklun 200 000 seuraajan rajan ylittymistä yhteisöpalvelu YouTubessa.

Aikuisparkissa oli vanhemmilla paikka lepuuttaa jalkoja, hörpätä kahvia pullan kanssa ja jutella ajankohtaisista pankki- tai vakuutusasioista. OPn asiantuntijoiden kanssa hoituivat kätevästi esimerkiksi perheen nuorempien korttitilaukset tai omien vakuutuksien päivittäminen. Paikalla oli myös OP Pohjois-Savon yhteistyökumppani Kuopio Tanssii ja Soi esittelemässä tulevan kesäkuun festivaaliohjelmistoa. Jos selfie tubetähden kanssa ei houkuttanut, saattoi someen päätyä kuva ihan Jorma Uotisen näköisen pahvifiguurin kanssa.

OPn ja Tubeconin yhteistyössä järjestämä OPn Tubepäiväkiertue järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kuopiossa. Seuraavaksi OPn Tubepäiväkiertue 2018 jatkaa vielä toukokuussa Rovaniemelle ja Ouluun. Kiertueen lisäksi suosituimpia suomalaisia tubettajia pääsee tapaamaan tänäkin vuonna Tubecon 2018-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa elokuussa, johon OPn omistaja-asiakkaat voivat lunastaa lippunsa edullisempaan hintaa toukokuun loppuun mennessä.

Leila Väyrynen

@LeilaVayrynen

OP Pohjois-Savo