Sillä aikaa, kun lakimies Elina Rytilahti-Korpi keskustelee asiakkaan kanssa konttorillaan Ruukissa, hänelle saattaa tulla viisikin puhelua toisilta asiakkailta, joilla olisi lakiasioista kysyttävää. Hän ei voi vastata kesken tapaamisen. Sama tilanne on Raahen lakimiehellä Iida Saukkosaarella. Tähän tulee muutos uuden OP Raahentienoon myötä, kun lakiasioissa alkaa työskennellä myös assistentti.

– Asiakas saa meidät paljon nopeammin kiinni. Assistentti voi vastata alustaviin kysymyksiin tai varata meille aikoja, Rytilahti-Korpi kertoo.

OP Raahentienoo auttaa, jos sinulla on lakiasioita hoidettavana. Kannattaa kääntyä rohkeasti pankin puoleen.

Yleisimpiä hoidettavia asioita ovat perheoikeudelliset asiat, kuten perunkirjoitukset, perinnönjaot ja ositukset sekä myös kauppa- ja lahjakirjat, avioehdot ja testamentit.

– Tilanne katsotaan aina yksilöllisesti asiakkaan kanssa, Saukkosaari sanoo.

Ja jos asiassa ei pysty pankki auttamaan, Rytilahti-Korpi ja Saukkosaari kyllä tietävät, miten ohjata eteenpäin. Yleensä tällaisia ovat riita- ja rikosasiat.

Eräs yleinen pankissa hoidettava lakiasia on edunvalvontavaltuutus. Se tarkoittaa, että henkilö voi vielä oikeustoimikelpoisena ollessaan valtuuttaa haluamansa henkilön huolehtimaan asioistaan tilanteessa, jossa hän ei itse enää pysty.

– Edunvalvontavaltuutus kannattaisi olla kaikilla täysi-ikäisillä. Se ei ole pelkästään ikäihmisten asia. Ei koskaan tiedä, mitä sattuu, Rytilahti-Korpi sanoo.