Asuntokauppa pyörii normaalisti korona-ajasta huolimatta.

– Koronan ensimmäinen aalto hidasti jonkin verran asuntokauppaa, mutta toisen aallon aikana kauppa on käynyt normaalisti, Virve Hautamaa sanoo.

Raahen seudulla asuvilta tulee paljon kysymyksiä, miten Fennovoiman tulo vaikuttaa asuntomarkkinoihin. Hautamaa myisi asunnon nyt. Aina on oikea aika myydä.

– Lisääntyvät työpaikat eivät suoraan tarkoita, että asuntojen tarve valtavasti kasvaa. Tiedetään, että muualta tuleva työvoima katselee asuntoja laajalla säteellä, ei vain Raahen seudulta.

OP Koti sijaitsee OP Raahentienoon kanssa saman katon alla. Jos asiakkaalla on mitä vain asunnonmyyntiin liittyvää asiaa, riittää, kun astuu taloon sisälle ja nykäisee jotakuta hihasta.

Asiat hoituvat sulavasti, kun välittäjä voi suoraan kipaista varaamassa ajan pankkiin kaupantekoa varten. Pankin myöskään tarvitse vaivata asiakasta jokaisella pikkukysymyksellä, sillä se tietää täsmälleen, mistä OP Kodin asuntokohteesta on kyse.

Hautamaan mukaan OP Kodin valtti alueella on, että välittäjät ovat oikeasti paikkakunnilla läsnä. He tuntevat asuntokannan ja niiden iät ja ominaiset piirteet.

– Tiedetään tarkalleen, missä on millaisiakin asuntoja, ja niitä osataan tarjota ostajille ja hinnoitella oikein.