OP Private Turun tiloissa vastaan astelee rennon oloinen varainhoitaja. Yritysten ja yrittäjien varallisuutta ja sijoituksia hoitava Mikko Paijola ei mene asiantuntijaroolin taakse vaan haluaa puhua asiakkaidensa kanssa samaa kieltä.

– Vaikka varainhoitajan työssä hoidetaankin tärkeitä asioita, koen että työtä ei silti tarvitse tehdä ryppyotsaisesti. Ammattitaitoni kyllä konkretisoituu asiakkaan tilanteen laaja-alaisesti huomioivissa ratkaisuissa, Mikko kertoo.

Ripeä ote asioihin, joustavuus ja ammattitaidon jatkuva ylläpitäminen ovatkin asioita, joista työnteossa ei tingitä.

Mielenkiinto vie eteenpäin

Uusien taitojen oppiminen ja niissä mahdollisimman hyväksi kehittyminen motivoi Mikkoa monella tapaa.

– Minua ajaa eteenpäin mielenkiinto asioihin. Yritän oppia koko ajan uutta, sillä se tuo sisältöä työhön ja myös muuhun elämään. On hieno tunne, kun oman osaamisen haastamisella onnistuu tarjoamaan asiakkaalle parhaat ratkaisut. Periksiantamattomuus ja kunnianhimo näkyy myös palkintokaapissa, josta löytyy muun muassa salibandyn nuorten SM-kulta, Mikko naurahtaa.

Hän näkeekin työssä ja harrastuksissa yhteneväisyyksiä. Kun ymmärrys ja taidot kasvavat löytyy myös perspektiiviä hallita isompia kokonaisuuksia, joka omalta osaltaan motivoi taas eteenpäin.         

OP Privatessa tiimityö korostuu

Toimiva työyhteisö ja sen yhteispeli eivät ole vain sivuseikkoja töiden onnistumisessa. Varainhoitajan tehtävissä vaaditaan laaja-alaista asiantuntijuutta, jolloin myös talon sisäinen yhteistyö ja työkavereiden konsultointi nousee tärkeään arvoon.

– Meillä on Turun OP:ssa erittäin hyvä tiimi. Sellaiseen paikkaan on hyvä tulla myös uutena asiakkaana, kun huomaa että ihmiset pelaavat yhteen, Mikko kuvailee.

Hyvin keskenään viihtyvä työyhteisö näkyy ulospäin laadukkaana palveluna: tiimi, jossa autetaan ja kannustetaan toisia, menestyy ja kehittyy kokonaisuutena. Urheilutaustaiselle Mikolle ryhmädynamiikka ja joukkuepelaaminen ovatkin varsin tuttuja asioita.

–  Kyllähän tämäkin on joukkuelaji. Se tarkoittaa, että tehdään toisten eteen asioita, jolloin ollaan yhdessä enemmän.

 Ja kun puhe kääntyy työn parhaisiin puoliin, tulee Mikolta vastaus ilman hetken epäröintiä.

-Ehdottomasti asiakkaat. Nautin saadessani hoitaa asiakkaan asiat kuntoon ja näen, että raha on saatu poikimaan, Mikko vastaa hymyillen.