Pidän tärkeänä, että asiakkaalle jää meillä asioinnista aina positiivinen muistijälki – siihen pyrin myös omassa työssäni panostamaan, sanoo asiakasneuvojana OP Turun Seudun Yrityspankissa työskentelevä Olli Suominen.

- Hyvä asiakaskokemus lähtee siitä, että pidetään kiinni sovitusta ja asia tulee hoidettua. On asia mikä tahansa, asiakas saa siihen vastauksen.

Olli on valmistunut Turun ammattikorkeakoulusta myyntityön tradenomiksi. Hyvästä ja monipuolisesta tutkinnosta ja varsinkin sen b-to-b -myyntiopinnoista on Yrityspankissa paljon hyötyä.

- Tällä hetkellä olen tosi tyytyväinen. Siitä asti, kun tulin pankkiin, minua on kiinnostanut juuri Yrityspankki. Nyt olen päässyt sellaiseen työnkuvaan, joka vastaa koulutustani, hän toteaa iloisena.

Asiakasneuvojan asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa aloittavat ammatinharjoittajat ja pienyritykset, sekä kaikki heidän maksuliikenne- ja rahoitusasiansa.

- Vaikka puhutaan raha-asioista, pyrin tuomaan siihen myös rennompaa otetta - vähän asiakkaasta riippuen tietysti.

Rento voi olla, mutta se ei poissulje myöskään jämäkkyyttä.

- Yritän toteuttaa asiat niin, kuin olen ne asiakkaalle luvannut. Mutta koska töissä on aina myös tilanteita, ettei asiat mene kuin on suunniteltu, pyrin myös rehdisti viestimään siitä asiakkaalle, Olli sanoo.

Pankkiuralle suoraan kesätöistä

Ollin pankkiura alkoi puolitoista vuotta sitten työharjoittelusta henkilöasiakaspuolella. Siitä hän jäi suoraan kesätöihin, ja jatkoi syksyllä osa-aikaisena niin kauan, kun opiskelut olivat vielä kesken.

Yrityspankin puolella Olli aloitti vuoden 2020 syyskuussa.

- Olen vielä niin tuore, että kaikki on uutta ja ihmeellistä. Uutta tietoa tulee koko ajan, mutta paljon olen jo oppinutkin. En osannut ajatellakaan, että henkilöasiakkaan ja yritysasiakkaan asiat eroavat niin huomattavasti siinä, mitä meidän pitää täällä pankin tasolla huomioida.

Ollilla ei toistaiseksi ole vielä omia vastuutettuja asiakkaita, mutta moni vastaan tullut alkava yrittäjä on ollut yhteydessä jälkeenpäinkin.

- Ohjaan heidät sitten oikealle henkilölle, jos en itse pysty heitä auttamaan.

Merimaskusta kotoisin oleva Olli on ollut osuuspankkimiehiä lapsesta alkaen.

- Lapsena kävin Hippo-kisoissa, ja yleisurheilukisoista sain mitalinkin - kuten kaikki lapset taisivat saada, hän muistelee nauraen.

Urheilu kuuluu Ollin vapaa-ajan harrastuksiin tiiviisti edelleenkin.

- Pelaan harrastesarjassa salibandya. Olen myös käynyt kuntosalilla melkein koko ikäni. Kun saa vähän nostella rautaa, on se hyvä rentoutumiskeino ja pystyy unohtamaan työasiat siltä päivää.

Ollin tavoitat puhelimitse p. 010 256 9169 sekä sähköpostitse, joka on muotoa etunimi.sukunimi@op.fi.