Kahdeksan vuotta sitten asiakkuuspäällikkö Taina Grandell kyllästyi ajamaan päivittäin Saloon töihin. Siihen mennessä jo lähes 30 vuoden pankkiuran tehneenä hän halusi myös katsoa, mitä työelämällä vielä olisi tarjota hänelle.

- Halusin takaisin Turkuun töihin. Sattumalla OP Turun Seudun Yrityspankissa aukesi mielenkiintoinen pesti, jota hain ja myös sain sen, vaikka olin silloin jo yli 50-vuotias, Taina iloitsee.

Kun nykyään puhutaan paljon ikäsyrjinnästä, OP Turun Seudussa Taina ei ole sitä huomannut.

- Meidän tiimimme koostuu eri-ikäisistä ja erilaisen koulutustaustan omaavista ammattilaisista, ja osaamisellamme me vain täydennämme toisiamme.

Tainalla on kokemusta myös erilaisista tavoista toimia, mutta Yrityspankissa hän arvostaa ennen kaikkea juuri tiimityötä.

- Yhdessä tekeminen on täällä meillä ihan huikea juttu. Ei kenelläkään muulla ole tarjota asiakkailleen tällaista asiantuntijakaartia paikallisesti. Voin milloin tahansa ottaa neuvotteluun asiakkaan kanssa kollegan, joka on asiantuntija vaikkapa maksuliike- tai vakuutusasioissa, tai korkosuojaus- ja sijoitusasioissa, lakipalveluissa tai kansainvälisissä asioissa. Tämä on meille upea kilpailutekijä, mutta se on minusta myös mainio tapa toimia: siinä oppii aina itsekin uutta, Taina kehuu.

Tainalle vastuutetussa asiakassalkussa on hyvin monenlaisia pk-yrityksiä.

- Hoidan asiakkaideni rahoitusasioita, ja varainhoidon kanssa ratkomme yhdessä sijoitusasioita. Yrittäjien henkilökohtaisten raha-asioiden hoitoon meillä on työparisysteemi.

Työssä pitää olla haastetta

Taina on omimmillaan silloin, kun hänellä on monta rautaa tulessa.

- Olen sitkeä ja sinnikäs löytämään ratkaisun asiakkaan ongelmiin. Haen ratkaisua eri puolilta. Esimerkiksi rahoitusratkaisuissa voidaan käyttää monenlaisia instrumentteja, kun etsitään vaikkapa vakuuksia. Teemme paljon yhteistyötä muun muassa Finnveran kanssa. Korona-aikana Finnveran rooli takaajana on kasvanut, koska sillä on mahdollisuus myöntää nyt jopa 80 prosentin takaus yritysluottoihin.

On terveellistä välillä repäistä itsensä epämukavuusalueelle, kuuluu Tainan motto. Aina pitäisi olla vähän haastetta.

- Työssä sinänsä oppii koko ajan uutta. Mutta olen myös opiskellut aina paljon, esimerkiksi kieliä. Viimeksi muutama vuosi sitten kun halusin oppia italiaa kunnolla, kirjoittauduin iltalukioon ja kirjoitin italian ylioppilaskirjoituksissa. Elämä on niin lyhyt, että täytyy tehdä sitä, mistä on kiinnostunut, Taina pohtii hymyillen.

Tainan tavoitat puhelimitse p. 010 25 69404 sekä sähköpostitse, joka on muotoa etunimi.sukunimi@op.fi.