Professuuri on viisivuotinen ja Executive in Residense -tehtävään on valittu osuustoiminnan konkari, SOK:n entinen pääjohtaja, vuorineuvos, KTM Taavi Heikkilä.

-Lähden innolla luomaan siltoja Aallon osaamisen ja yritysten tarpeiden välille. On hienoa, että kokemukseni modernista osuustoiminnasta ja vastuullisuudesta tukee Aallon menestystarinaa, hän sanoo.

Aalto-yliopiston professuurin tarkoitus on auttaa rakentamaan ja kehittämään sidosryhmäsuhteita, käynnistämään uusia tutkimusavauksia, sekä vahvistamaan ja monipuolistamaan opetusta. Myös aktiivinen osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun on keskeistä.

Suomi on maailman osuustoiminnallisin maa, ja siksi alan tutkimukseen ja opetukseen sekä yritysten ja yliopiston yhteistyöhön panostaminen on tärkeää

Lahjoitusten taustalla osuustoiminnan asiantuntijoiden huoli alan tutkimuksen ja opetuksen riittämättömyydestä

Hankkeen alullepanija ja lahjoittajaryhmän kokoaja on Pellervo ry:n toimitusjohtaja ja Osuustoiminnan neuvottelukunnan sihteeri Sami Karhu. Karhun mukaan osuustoiminnan tutkimus ja opetus sekä yliopistojen ja osuustoiminnallisten yritysten yhteistyön vahvistaminen on erityisen tärkeää juuri Suomessa, sillä olemme maailman osuustoiminnallisin maa. Osuustoimintamallin osaaminen on tärkeää myös siksi, että osuustoiminnallinen yritys on tuleva työnantaja monelle Kauppakorkeakoulun kasvatille.

OP Ryhmän Tutkimussäätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja, tänä vuonna 1.231.000 euroa, rahoitukseen ja osuuspankkitoimintaan liittyvään tutkimukseen.

Uutta Executive in Residence -tehtävää ovat tukeneet OP Ryhmän Tutkimussäätiön, Helsingin Seudun Osuuspankin sekä Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan lisäksi myös Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Helsingin Osuuskauppa Elanto, Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag, LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Osuuskunta Tradeka ja Metsäliitto Osuuskunta.