Meillä 90-luvun lamavuosien koululaisilla koulukirjat olivat moneen kertaan teipattuja, teroitinta käytti koko luokka vuorotellen, ja uusista Leviksistä vain haaveiltiin. Mutta uusi koulureppu piti saada joka vuosi elokuussa – se oli elintärkeää. Ja kyllähän se edellinen reppu olikin aina loppuun kulutettu kokonaisen kouluvuoden päätteeksi, vaikka olin kiltti tyttö ja pidin tavaroistani tarkkaa huolta. Luokan poikien reput näyttivät usein siltä, että niissä saattoi elää pieniä ötököitä ja alkuperäistä väriä ei pystynyt edes arvaamaan. Eräänä vuonna kaikki keräsivät hajustettuja pyyhekumeja, mutta ne eivät kaikkiin reppujen ominaistuoksuihin auttaneet. Entä jos äiti ei olisi pystynyt ostamaan uutta reppua joka vuosi?

Tälläkin hetkellä Suomessa yli 110 000 lasta elää vähävaraisessa perheessä, kertoo Hope ry. Se tuntuu suurelta määrältä. Me OP Uusimaassa olemme olleet jo vuosia mukana keräämässä reppuja ja penaaleita eri-ikäisille koululaisille osana valtakunnallista Reppu joka selkään -keräystä. Reppuja kertyy konttoreillemme hienot pinot, ja joku kysyikin: tarvitaanko näitä todella näin paljon? Kyllä tarvitaan: tarvitaan enemmän. Viime vuonna keräys tuotti valtakunnallisella tasolla 3850 reppua, joka vuosi määrä on hienosti kasvanut. Tänäkin vuonna tavoittelemme kasvua keräysmäärään. Vielä ollaan kaukana 110 000:sta.

Järjestelen ja lasken reppuja konttoreilla, ja toivon, että niitä olisi niin paljon, että lapset ja nuoret saisivat valita mieleisensä. Niin kuin minäkin lapsena: valitsin joka vuosi erilaisen, sinä vuonna omaa persoonaa ja mieltymyksiä heijastavan repun. Tuon itse keräykseen yleensä muutaman sellaisen repun, jonka tiedän olevan omankin lapsen mieleen. Onneksi lapset ja reput tuntuvat olevan nykyään järkevämpiä kuin me aikanamme – salkut, olkalaukut ja muut oudot ja epäergonomiset pussukat eivät näytä tulleen uudelleen muotiin, vielä.

Keräysajan päättyessä heinäkuun lopussa Hope ry:n paikallisyhdistyksen vapaaehtoiset noutavat reput ja auttavat ne perille apua tarvitseville perheille. Olethan mukana auttamassa, ja tuot repun tai penaalin koululaiselle?

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät viidettä kertaa yhteistyössä koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla käyttämättömän koulurepun tai penaaliin Hyvinkään, Järvenpään, Lohjan tai Nummelan konttorillemme arkisin klo 9.30-16.30. Keräysaika päättyy perjantaina 30.7.2021. Lahjoittaja voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle, ja sujauttaa kortin reppuun.

Lue lisää keräyksestämme