Logga in Logga in i OP-mobilen med Mobilnyckeln (eller med fingeravtryck, om du tagit fingeravtrycksidentifieringen i bruk). Välj Ny betalning.

Med en Siirto-betalning

Skriv in betalningsmottagarens telefonnummer i fältet. Om betalningsmottagarens telefonnummer har sparats i kontaktuppgifterna i din enhet, räcker det att du skriver endast namnet. Siirto-betalningen är möjlig för alla bankers kunder, bara betalningsmottagaren har OP-mobilen, Pivo-appen eller Nordea Siirto-appen i bruk.

Med kontonummer

Det traditionella bekanta sättet att betala fakturor. Fungerar om du vet betalningsmottagarens kontonummer och namn.

Med streckkod

Håll mobilen eller surfplattan vågrätt i handen och peka med enhetens kamera mot streckkoden på pappersfakturan eller på fakturan som sänts per e-post och som öppnats på datorskärmen. OP-mobilen läser in betalningsuppgifterna automatiskt och du behöver bara mata in mottagarens namn och kontrollera uppgifterna innan du godkänner fakturan för betalning.

Mottagaruppgifter

Spara mottagarens uppgifter för återkommande fakturor i mottagaruppgifterna så behöver du inte knappa in kontonumret och mottagaruppgifterna separat. Kontrollera och ändra vid behov referensnumret eller meddelandet, förfallodagen och betalningen i de valda mottagaruppgifterna.

Mottagning av e-fakturor

När du beställer en faktura som e-faktura i stället för en pappersfaktura, får du uppgifterna om betalningen direkt till tjänsten op.fi. I själva verket är detta det allra lättaste sättet att betala fakturor, eftersom du inte behöver knappa in uppgifterna själv utan det räcker att du godkänner betalningen. Dessutom är uppgifterna i fakturan med säkerhet korrekta. Du kan också godkänna betalningarna automatiskt om du vill.

Godkänn fakturan för betalning här.
Om du vill ändra uppgifterna i fakturan, kan du göra det här.
Nya e-fakturor beställer du här.

Denna artikel publicerades den 19 oktober 2020 och har uppdaterats den 1 juni 2023.