Kevään iloinen juhla, vappu, on taas täällä! Valmistaudu vappuun valmistamalla herkulliset munkit itse. Munkit paistetaan 180-asteisessa öljyssä, joten kypsennykseen liittyy muutamia turvallisuuteen liittyviä asioita, jotka kannattaa huomioida. 

Muuta evästeasetuksiasi

1) Varaudu rasvan syttymiseen, tukahduta tulipalo kannella

 Munkinpaistossa tärkeintä on se, että otat kypsentämiseen kattilan, jossa on siihen hyvin sopiva kansi. Kansi on näppärä työkalu, jos munkkien paistorasva syttyy tuleen. Tulipalon sattuessa sulje kattila kannella ja anna palon tukahtua kattilassa. Älä missään nimessä yritä sammuttaa rasvapaloa vedellä! 

Pidä huolta myös siitä, ettei liesituuletin ole munkkeja paistaessa päällä. Varaa mukaan myös sammutuspeite varmuuden vuoksi.

2) Käsittele munkkeja varoen

Muista, että munkkeja paistaessasi kattilassa oleva öljy on todella kuumaa. Käsittele munkkeja varovasti. Varo myös mahdollisia öljyroiskeita. Jos saat kuumaa öljyä ihollesi, pidä ihoa heti esimerkiksi juoksevan kylmän veden alla.

3) Munkkirasva sekajätteeseen 

Hävitä munkkirasva oikein. Kaada se muovipulloon ja laita pullo sekajätteeseen. Öljyä ei saa missään nimessä kaataa viemäriin.

Nauti munkeista ilman stressiä. Hyvää vappua!

Kotivakuutuksella suojaat kodin rakenteet, huoneiston osat ja irtaimiston esimerkiksi vesi- ja palovahingon varalta. Valitse sinulle paras kotivakuutus ja osta se helposti netistä