Pienistä tuloistaan huolimatta Tinja Tähtinen on onnistunut pistämään syrjään suuren summan rahaa. Hänen ei ole kuitenkaan tarvinnut pistää vyötä liian kireälle. Mutta miten hän on tehnyt sen?
Sijoitusten painopisteet on syytä käydä läpi aika ajoin. Vuodenvaihde on siihen oiva hetki. Silloin on myös syytä kirjata ylös sijoitusten voitot ja tappiot verotusta varten.
Keskivertosuomalaisen varallisuus on ruotsalaista suurempi kansainvälisessä vertailussa. Se ehkä ilahduttaa, mutta ei ole koko totuus. Suomalaisen kotitalouden mediaani on 134 000 euroa, kertoo Tilastokeskus.
Ammattijärjestäjä Laura Holmström kertoo, miten välttää hutilahja – vähintään sisustuskrääsä ja vihjailupaketit. Myös näitä lahjoja suomalaisten paketeista on kääriytynyt esiin.
Japanilainen henkilökohtaisen budjetoinnin malli kakeibo auttaa tunnistamaan, mihin rahat valuvat. Säästämisestä innostuu eri tavalla, kun kirjaa tavoitteensa.
Korkojen nousun myötä tilisäästämisen suosio on kasvanut, kun säästöille on alkanut saamaan aiempaa parempaa korkoa. Mitä mieltä Sijoituskästi-podcastin perustajat ja osakesijoittajina tunnetut Teemu Liila ja Kevin van Dessel ovat tilisäästämisestä ja OP:n uudesta Säästötilistä?
Pankkitilillä olevista rahoista tulee kuolinpesän omaisuutta, jos tili on ollut yhteinen. Siksi yhteinen tili ei välttämättä autakaan arjen raha-asioissa toisen menehdyttyä. Lue vinkkimme tilien käyttöoikeuksien järjestämisestä.
Isoin ryhmä nuorista on kulutuskeskeisiä, kun taas kolmasosa nuorista käyttää rahaa säästeliäästi. Myös ympäristötietoiset nuoret kuluttajat erottuvat selvänä omana ryhmänään.
Vanhemmuus sai Anna Korhosen, 31, kiinnostumaan sijoittamisesta. Hän alkoi säästää rahastoihin, koska halusi varautua yllättäviin kuluihin ja opettaa lapsilleen säästämistä.