Rovaniemeläinen Harri Pusa lähti pari vuotta sitten taksiyrittäjäksi ja valitsi ajokeiksi pelkkiä sähköautoja. Nykyisillä polttoaineen hinnoilla se on osoittautunut odotettua tuottoisammaksi valinnaksi.
Vientiä ja tuontia harjoittavien yritysten on suunniteltava kaupankäynnissä myös rahaliikenteeseen liittyvät asiat. Kokosimme oppaan yrityksille, jotka alkavat harjoittaa ulkomaankauppaa. Vastaamme kysymykseen: Miten hoitaa rahansiirto ulkomaille?
Billnäsin ruukilla tehdään artesaanisuklaata suurella intohimolla. Yrittäjä Gerald Coniel kertoo, mistä kaikki alkoi ja miksi yrittäjyys on hänelle ainoa vaihtoehto.
Jos yrityksen tilin saldo keikkuu jatkuvasti nollan tuntumassa, on hyvä pysähtyä pohtimaan mikä on pielessä. Tarkan kuluseurannan ohella yrittäjän täytyy pitää hyvää huolta kirjanpidosta.
Teknologia on muuttanut työelämää jo pari vuosisataa, eikä loppua näy. F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kertoo näkemyksensä ensi vuosikymmenen työelämästä.
Yhä useampi suomalaisyritys on jo syntyessään globaali toimija. OP:n asiantuntija kertoo, mitä kaikkea valuuttoihin ja pääomien käyttöön liittyvää täytyy huomioida, kun suuntana on euroalueen ulkopuolinen markkina.
Kun yrittäjästä tulee työnantaja, työntekijän palkkaamisesta syntyvät kulut kannattaa laskea huolella ennakkoon. Yllätyksiltä voi välttyä, kun tietää, paljonko työntekijän palkkaaminen oikeasti maksaa.
Sijoituspohjainen kassanhallinta on kaikenkokoisille yrityksille ja yhteisöille sopiva automatisoitu palvelu, jonka kautta yrityksen ylimääräiset kassavarat ohjautuvat sovitusti sijoituksiin. Sijoituksille ei ole euromääräistä alarajaa.
Vientiä harjoittavan yrityksen kannattaa ottaa täysi hyöty irti kaupan rahoitusinstrumenteista. Ostajalle edulliset maksuehdot ovat tiukassa kilpailussa ässä hihassa. Myös pääoman kierto ja riskienhallinta paranevat.
Stora Enson koelaitoksella Kotkassa valmistuu Lignode-hiilimateriaalia, josta toivotaan kilpailukykyistä vaihtoehtoa Aasiasta rahdatulle grafiitille. Aine sopii vaikka sähköauton akkuihin.
Paheneva inflaatio, kallis energia ja kalliit raaka-aineet, nousevat korot, korona ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Talouden taivaalla on juuri nyt riittämiin yleistä epävarmuutta, mutta jokaista kriisiä seuraa uusi nousu. Se voi tarjota kriisistä kohtuullisesti selviäville pk-yrityksille hyvinkin reippaita kasvupolkuja, muistuttaa OP:n seniorimarkkinaekonomisti Jari Hännikäinen.
Suuryrityksiltä on jo pitkään edellytetty vastuullisuusraportointia. Pk-yrityksille vastuullisuusraportointi ei vielä ole pakollista, mutta se kannattaa: vastuullisuus kiinnostaa niin kuluttajia kuin sidosryhmiäkin, ja se on yhä useamman suuryrityksen kriteeri sopivien kumppaneiden ja alihankkijoiden valinnassa.
Venäjän aloittama hyökkäyssota ja sitä seuranneet pakotteet sekä materiaalin saatavuus, logistiikan pullonkaulat ja hinnoittelun ailahtelevuus aiheuttavat päänvaivaa. Verkottuminen, myynti ja markkinointi sekä kova työ ovat keinot löytää uusia markkinoita maailmalta.
Vuoden 2023 alussa toimeenpannaan uusi EU:n yhteisen maatalouspolitiikan kokonaisuus CAP27. Mitä uudistus pitää sisällään ja miten se vaikuttaa Suomen maatalouspolitiikkaan?
Yrityksen kannattaa sijoittaa varojaan, jotta esimerkiksi muutostilanteisiin, tuleviin investointeihin tai yrityskauppoihin on helpompi varautua. Kun otat sijoittamisen perusasiat haltuun, voit kasvattaa yrityksesi pääomaa helposti.
Korona-aika on sotkenut monen yhdistyksen arkea ja perinteistä kokousrytmiä. Samalla ovat saattaneet jäädä tekemättä myös tarvittavat ilmoitukset yhdistysrekisteriin ja yhteistyökumppaneille. Pahimmillaan laiminlyönnit voivat halvaannuttaa koko yhdistyksen toiminnan.