Rakentamisen ja sisustamisen uusia tuulia esitellään tänä vuonna Tuusulassa. Vuoden 2020 merkittävin rakentamisen trendi on ekologisuus. Jokaisen kohdetalon koko elinkaaren ympäristövaikutukset on esimerkiksi laskettu tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Myös nämä viisi trendiä erottuvat Tuusulan Asuntomessuilla. Osa niistä on tuttuja jo vuosien takaa. Montako sinun kodistasi löytyy?

Puupaneelit

Seinien puupaneloinnit ovat täällä taas, ja etenkin kapeat sormipaneelit elävöittävät useiden messutalojen ilmettä. Messuilla näkyy muutenkin paljon suuria puupintoja ja muita luonnonmateriaaleja.

Villa Ormax -kohteen makuuhuoneen katseenvangitsija on seinän pystypanelointi.
Finnlog Hetenassa kaunis puupinta jatkuu katosta seiniin.

Lasiseinät

Mustakehyksiset lasiseinät ja -ovet ovat olleet pinnalla jo joitakin vuosia, mutta tänä vuonna niitä näkyi messuilla erityisen paljon. Lasiovi vie eräässä messutalossa jopa WC- ja suihkutiloihin.

Näyttävät lasiovet johdattelevat moniin Illyria-talon huoneisiin.
Paritalo Veljesteco -kohteessa on rouheaa industrial-henkeä lasiseinineen.

Akustiikkataide

Nykykodeissa satsataan siihen, että koti on miellyttävä paikka kaikille aisteille. Kodin äänimaailma on erityisen tärkeässä roolissa nyt, kun etätyöskentely yleistyy. Sitä voi parantaa erilaisilla akustiikkatuotteilla kuten levyillä, tapetilla tai taiteella. Akustiikasta huolehtiminen on erityisen tärkeää korkeissa tiloissa ja kivitaloissa.

Duplio Tynell -kivitalossa on paljon akustiikkataidetta. Ruokailutilaa koristaa valoakustiikkateos.

Musta keittiö

Klassisen valkoisia keittiöitä on vain harvassa messutalossa. Ylivoimaisesti suosituin keittiön väri tämän vuoden messuilla on musta. I-mallinen keittiö tekee tuloaan ja massiiviset saarekkeet väistyvät.

Sysimusta keittiö sopii jyhkeän moderniin Kontio Hill House -hirsitaloon. KUVA Kari Kohvakka
Musta keittiö on täydellinen tausta Villa Sannissa nähtävälle uniikille saarnipöydälle.

Tehosteseinät

Tehosteseinämaalaukset olivat hyvin trendikkäitä kymmenisen vuotta sitten. Nyt ne ovat tulleet takaisin ja seiniä maalataan jälleen kirkkaillakin sävyillä.

Villa Fortunan lastenhuoneen tumman turkoosia sävyä ei ole nähty sisustuksessa pitkään aikaan.
Sama oranssinen sävy toistuu koko Desigtalo Puron sisustuksessa.

Etsitkö asuntoa tai oletko myymässä kotiasi? OP Koti auttaa!

Asuntomessut järjestetään Tuusulassa 3.-30.8.2020. OP ja OP Koti ovat asuntomessujen yhteistyökumppaneita.