”Tulevaisuuden talo jo tänään”, kuvaillaan Tuusulan asuntomessuille noussutta Cubesta Oy:n rakentamaa As. Oy Tuusulan Metsänkuningas -messukohdetta. Edistykselliseltä kohde vaikuttaakin.

– Taloyhtiöstä löytyy muun muassa etätyötila, latauspaikat sähköpyörille ja -autoille, pihasauna sekä kasvihuone. Asunnoissa on kauko-ohjattavat sähkölukot, älyilmastointi, robotti-imuri ja hälytysjärjestelmä, luettelee kohdetta myyvän OP-Koti Uusimaa OY LKV:n myyntijohtaja Timo Pasanen.

Yhtiössä on panostettu myös erilaisten palveluiden saatavuuteen. Yhteiset tilat ja älylukot mahdollistavat esimerkiksi siivous- ja kehonhuoltopalveluiden sekä ruokien tilaamisen kotiin. Talon ala-aulassa on yhteinen kylmäsäilytys, jonne voi tehdä ruokatilauksen, vaikkei olisi itse kotona.

Ajan hengen mukaisesti talon tekniikassa ja materiaaleissa on kiinnitetty erityistä huomiota luontoystävällisyyteen.

– Rakentamisessa on käytetty paljon kotimaista puuta, lämmitysjärjestelmänä toimii maalämpö ja talon katolta löytyvät aurinkopaneelit. Asuntojen keittiöt ovat Puustellin ekologisesta Miinus-mallistosta.

Asumisen vaatimukset muuttuvat

Pasanen uskoo, että samantapainen rakentaminen kasvaa tulevaisuudessa huimasti.

– Etätyöt ja erilaisten palveluiden tilaaminen kotiin lisääntyvät tulevaisuudessa, joten olen varma, että pian muutkin alkavat kopioida tällaista tapaa rakentaa, Pasanen uumoilee.

Kohde on herättänyt kiinnostusta jo ennen messuja, ja kaksi kolmasosaa kerrostaloyhtiön asunnoista on jo myyty.

– Messukohteet eivät ole koskaan helpoimpia myydä. Messujen asuinalue on täysin uusi ja kestää aikansa ennen kuin alueen status alkaa muodostua.

Messuilla voi tutustua taloyhtiön kahteen viralliseen kohdeasuntoon. Messuvieraita Pasanen kehottaa kiinnittämään huomiota erityisesti talon arkkitehtuuriin ja rakennustekniikkaan.

– Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, joka on todella harvinainen kerrostaloissa. Patterittomuus mahdollistaa esimerkiksi lattiaan saakka ulottuvat suuret ikkunat.

Tutustu Tuusulan Metsänkuninkaaseen OP Kodin sivuilla.

Talon alakerrasta löytyy yhteinen lounge-alue, jossa voi tehdä vaikkapa etätöitä. Tämän tilan stailasivat asuntomessuja varten Tiina Salmelainen La Casa Cremasta ja Hanna Gerrits Snugg -sisustusliikkeestä.

Lue myös:

Tuusulan Asuntomessuille nousee kivitalo, joka on rakennettu käytännöllisyys edellä

Asuntomessujen trendiratkaisut – montako sinun kodistasi löytyy?

Asuntomessut järjestetään Tuusulassa 3.-30.8.2020. OP ja OP Koti ovat asuntomessujen yhteistyökumppaneita.