1) Harkitse soluasumista

Yksiöt ovat halutuimpia vuokra-asuntoja ja siksi niitä voi olla vaikeata löytää, ainakaan omaan budjettiin sopivaksi. Kannattaakin harkita soluasuntoa, joiden kysyntä on pienempää. Laita vuokra-asuntohakemus alueesi opiskelija-asuntosäätiön, sen lisäksi voit liittyä kaupungin vuokra-asuntojonoon sekä hakea asuntoa esimerkiksi SATOsta, Lumosta tai Kojamosta.

2) Tingi sijainnista

Suurissa kaupungeissa keskusta-alueet ovat kysytyimpiä asuinaluita, joista kohtuuhintaisen vuokra-asunnon löytyminen voi olla työlästä. Jos asuntoa ei tahdo löytyä, kannattaa tinkiä sijainnista. Opiskelujen aloittaminen on kaikkein tärkeintä. Kampusalueille pääsee usein hyvin julkisilla kulkuneuvoilla hieman kauempaakin.

3) Selaa verkkopalveluita

Yksityisten vuokranantajien asuntoilmoituksia kannattaa selata esimerkiksi Oikotie.fi:stä, Etuovi.com:sta ja Tori.fi:stä.

4) Ole hereillä somessa

Sosiaalisessa mediassa kannattaa myös olla kärppänä: moni etsii vuokralaista omista verkostoistaan. Facebookissa on myös kaupunkikohtaisia vuokra-asuntoryhmiä, joihin kannattaa liittyä. Omasta asuntotarpeestaan voi myös kertoa somessa.

5) Kokeile lehti-ilmoitusta

Lehti-ilmoitus voi kuulostaa vanhanaikaiselta tavalta etsiä asuntoa, mutta monet vuokranantajat selaavat niitäkin. Kerro ilmoituksessa millaista asuntoa etsit ja lyhyesti millainen olet: siisti, savuton opiskelija on monelle yksiönomistajalle toivevuokralainen.

6) Asu väliaikaisesti ystävän luona

Asuuko opiskelukaupungissasi kaveri tai sukulainen, jonka luo voisit mennä alivuokralaiseksi siksi aikaa, että löydät pysyvämmän asumisratkaisun? Hätätilanteessa kannattaa myös katsoa kaupungin airbnb-tarjonta – toisinaan asunnon voi saada vaikka kuukaudeksi kohtuuhinnalla.

Lue myös:

Muutto ensimmäiseen omaan kotiin? 19 tavaran lista kertoo, mitä oikeasti tarvitset

Muuttajan muistilista: kahdeksan asiaa, jotka pitää hoitaa, kun vaihtaa asuntoa