Kotivakuutus turvaa kotisi ja kodin tavarat

Kotivakuutus on tärkeä turva sekä kodin pinnoille että tavaroille, asuitpa sitten omassa tai vuokrakodissa. Usein vuokranantajat myös edellyttävät vuokralaiselta kotivakuutusta vastuuvakuutuksella. Muista ottaa kotivakuutus vastuuvakuutuksella  ja oikeusturvavakuutuksella kaupantekopäivänä, eli heti, kun omistusoikeus siirtyy sinulle tai vuokralla asuessasi viimeistään muuttosi alkaessa.

Kotivakuutuksella turvaat kodin esimerkiksi palo- ja vesivahingon varalta ja näissä vahingoissa saat myös korvausta väliaikaisen asumisen aiheuttamista ylimääräisistä kuluista. Lisäksi kotivakuutus kattaa kotona sijaitsevat tavarasi, esimerkiksi äkillisen rikkoutumisen, särkymisen ja varkauden varalta. Kotivakuutus turvaa kodin irtaimistoa myös kodin ulkopuolella, esimerkiksi jos pyöräsi varastetaan.

Kotivakuutukseen kuuluu myös muuttoturva, joka kattaa monia muuton äkkinäisiä ja ennalta-arvaamattomia vahinkoja, kuten rikko- ja vesivahinkoja. Kun vakituinen asuntosi muuttuu, muuttoturva kuuluu jokaiseen Pohjola kotivakuutukseen valitun turvatason mukaisesti.

Vakuutusta ostaessasi voit valita, mitä kaikkea vakuutuksesi korvaa ja mikä on omavastuusi määrä. Omavastuu on korvauksen määrästä vähennettävä rahamäärä, joka jää sinun maksettavaksesi vahingon sattuessa. Pohjola Kotivakuutuksessa vaihtoehtoina on perus tai laaja kotivakuutus. Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin ja rajoituksiin.

Jos kotona sattuu vahinko, löydät Pohjola Vahinkoavusta toimintaohjeet kodin moniin vahinkotilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös vahinkotilanteessa palvelevat Pohjola Vakuutuksen kumppanit sekä ohjeet vakuutuskorvauksen hakemiseen.

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus suojanasi

Kotivakuutuksen lisäksi kannattaa huolehtia, että taloudessa on aina voimassa myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Vastuuvakuutus korvaa vahinkoja, joita sinä tai perheenjäsenesi vahingossa aiheutatte muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen. Jos esimerkiksi asut kerrostalossa ja aiheutat vahingossa vesivahingon, josta koituu vahinkoa taloyhtiölle tai naapureille, se korvataan vastuuvakuutuksesta. Vastuuvakuutuksesta maksettavan korvauksen edellytyksenä on, että olet lain mukaan tehdystä vahingosta korvausvelvollinen ja et ole aiheuttanut vahinkoa tahallasi tai törkeän huolimattomuuden seurauksena. Oikeusturvavakuutus korvaa monia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja yksityiselämän riita- ja rikosasioissa.

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi reissussa

Matkailu kuuluu nuoruuteen ja moni haaveileekin matkailusta osana uutta elämänvaihetta. Myös matkat läheisten luokse kotimaassa saattavat lisääntyä. Lomasta on lupa nauttia huoletta ja siksi suosittelemme matkavakuutusta, jolla turvaat itsesi ja matkatavarat reissussa.

Matkustajavakuutus korvaa matkasairauden tai matkatapaturman hoitokulut ilman euromääräistä ylärajaa. Tyypillisiä tapauksia ovat flunssat ja vatsataudit, nyrjähtämiset ja haavat. Vakuutuksen turvin voit hakeutua esimerkiksi hoitoon yksityiselle lääkärille matkakohteessasi ilman huolta kalliista hoito- tai lääkekuluista.

Pohjola Vakuutuksen matkustajavakuutuksella saat turvaa myös esimerkiksi matkan peruuntumisen, matkalta myöhästymisen, evakuoinnin, odottamisen ja matkan keskeytymisen varalta. Saat lisäksi käyttöösi Pohjola Matkahätäpalvelun, josta saat apua ja neuvoja 24/7, jos loukkaannut tai sairastut ulkomaanmatkalla.

Jos matkustat EU- tai ETA-maassa tai Sveitsissä, sinun kannattaa myös tilata Kelasta ilmainen eurooppalainen sairaanhoitokortti. Korttia esittämällä (European Health Insurance Card, EHIC) saat lääketieteellisesti välttämätöntä hoitoa paikallisen asiakasmaksun hinnalla.

Matkatavaravakuutus turvaa matkalla mukana olevat tavarasi. Korvaamme esimerkiksi, jos lompakkosi varastetaan tai silmälasisi rikkoutuvat. Korvausmäärä kannattaa valita sen mukaan minkä arvoisia matkatavarasi ovat.

Vakuutusta ottaessasi voit valita, onko Pohjolan Vakuutuksen matkustajavakuutus voimassa kotimaassa. Jos matkustat esimerkiksi Oulusta Jyväskylään mummolaan, et kenties miellä olevasi matkalla, mutta vakuutuksesi on silti voimassa. Ainoastaan kodin ja työ- tai opiskelupaikan väliset ja kodin ja vapaa-ajan asunnon väliset matkat eivät kuulu matkavakuutuksen.

Terveysvakuutuksen avulla pääset nopeasti lääkäriin

Terveysvakuutuksen avulla pääset hoitoon yksityiselle lääkärille helposti ja nopeasti, eikä sinun tarvitse murehtia yllättävistä hoitokuluista. Sairastuminen saattaa tuntua kaukaiselta ajatukselta, mutta vakuutus sairauskulujen varalta kannattaa ottaa ajoissa. Mitä terveempi olet vakuutuksen ostohetkellä, sitä laajempaa turvaa voimme tarjota sinulle.

Pohjolan Vakuutuksen terveysvakuutus kattaa tapaturmista ja sairauksista koituvia tutkimus- ja hoitokuluja. Voit räätälöidä Terveysvakuutuksen turvista omia tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden. Voit valita kolmen eri laajuuden välillä: tapaturma ja sairaus, kattava tapaturma tai tapaturma. Voit itse päättää, millaisia kuluja haluat vakuutuksen korvaavan. Tällaisia ovat esimerkiksi lääkärin hoitokulut ja tutkimukset, lääkkeet, leikkaukset, fysioterapia, erilaiset apuvälineet ja psykoterapia.

Terveysvakuutuksen mukana tulee myös maksuton Pohjola Terveysmestari -palvelu. Jos sairastut tai loukkaannut, saat terveysneuvontaa sovelluksen chatissa tai puhelimitse joka päivä 7–23. Terveysmestari varaa sinulle tarvittaessa ajan lääkärin vastaanotolle ja voit saada korvausratkaisun heti. Korvattavan hoidon yhteydessä sinun ei tarvitse maksaa lääkärikumppanilla kuin vakuutuksesi mahdollinen omavastuu.

Urheiletko tai harrastatko erikoisempia lajeja?

Jos urheilet tai harrastat erikoisempia lajeja henkilö- ja matkustajavakuutuksesi ei automaattisesti kata kaikissa urheilulajeissa tai harrastuksissa sattuvia vahinkoja. Lähes kaikkeen urheiluun saa kuitenkin lisäturvaa. Jos kilpaurheilet, harjoittelet kilpailuihin tai harrastat riskialttiita urheilulajeja, tarvitset vakuutuksiisi laajennuksen. Tällaisia ovat esimerkiksi kamppailulajit, laskuvarjo- tai benjihyppy, laitesukellus tai laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Asiantuntijat: Pohjola Vakuutuksen tuoteasiantuntijat Hannu Partanen, Kalle Tikkanen ja Leena Ettilä.

Lue lisää opiskelijan vakuutuksista

Lue lisää nuorten vakuutuksista

Tutustu Pohjola Vakuutuksen vakuutuksiin