Lemmikkeihin kulutetaan yhä enemmän rahaa ja niille ostetaan yhä useammin esimerkiksi erilaisia hyvinvointipalveluja. Muutoksen taustalla vaikuttaa ajattelutavan muutos. Koirat, kissat ja muut lemmikit nähdään nykyisin perheen kokonaisvaltaisina jäseninä, yhtä tärkeinä kuin kaikki muutkin perheenjäsenet. Siksi pennut tai poikasen saapuminen perheeseen voi olla yhtä odotettu tapahtuma kuin lapsen syntymä.

Odotukseen liittyykin uusi ilmiö, puppy tai kitten showerien järjestäminen. Niitä voi juhlia joko pentua odottaessa tai pennun saavuttua. Kokosimme helpot vinkit juhlia varten.

1. Koristele

Viirit tuovat juhlaan tunnelmaa.

Juhliin kannattaa miettiä teemaväri. Koristeiden miettiminen on siten helpompaa, lisäksi saat kauniimman kokonaisuuden, kun värejä on hallitusti. Juhlatilan koristelussa voi käyttää esimerkiksi viirejä, joihin voi askarrella juhlan mukaisen toivotuksen.

Yhtenäinen värimaailma tekee kattauksesta kauniin.

Lisäksi tarjoiluja varten voi askarrella teeman mukaisia koristeita. Esimerkiksi tavallisia juomalaseja voi piristää lahjanarulla ja pilleillä, joissa on koira- tai kissakoriste. Lisäksi voit askarrella tarjoilusta kertovan menun.

Koristeisiin löytyy paljon vinkkejä esimerkiksi Pinterestistä ”puppy shower party” -hakusanalla.

2. Valmista tarjoilut ja kata pöytä

Voit koristella muffinit mielesi mukaan.

Juhlan kruunaavat hyvät tarjoilut. Esimerkiksi koiranpennulle järjestetyissä juhlissa voi tarjota koirantassumuffineita ja koirankakkakuppikakkuja. Jos haluat päästä helpolla, osta valmiit muffinit ja koristele ne kuorrutuksella. Helppoja kuorrutusohjeita löydät ”kuppikakku kuorrute”- hakusanalla. Kuorrutusideoita voi etsiä esimerkiksi Pinterestistä.

Suolaisina syötävinä kelpaavat hot dogit, eli kuumat koirat, eri täytteillä. Ruokapöytään voi tuoda myös koiranruokakupissa tarjolle koiran nappuloiden näköisiä suklaakarkkeja. Tarjoiluissa vain mielikuvitus on rajana.

Hot dogien eri täytteet voi kertoa menussa.

3. Juhli

Kun pöytä on katettu, on aika vastaanottaa vieraat. Voit hankkia juhlaväelle esimerkiksi juhlahatut. Vieraat voivat tuoda teeman mukaisesti lahjaksi esimerkiksi koirankakkapusseista tai pissa-alustoista askarrellun vaippakakun.

Koirankakkapussikakku on varma lahjahitti.

Tarjoa alkumaljaksi mieleistäsi juotavaa, jonka sävy sopii juhlan teemaväreihin. Juhlajuomana voit tarjoilla myös vihreästä mehutiivisteestä valmistettua boolia, leikkisästi vessanpöntön vettä. Voit piristää mehua lisäämällä siihen kuplavettä.

Juhlissa on kiva olla myös ohjelmaa. Hauska juhlanumero on esimerkiksi arvuutella koiran kanssa, missä karkkipussissa on koiran karkkia.

Voit myös hyödyntää juhlapöydän antimia leikeissä. Esimerkiksi koiran ruokakupissa olevien suklaakarkkien määrästä voi järjestää veikkauksen.

Kun vieraat lähtevät, voit antaa heille kassit, doggy bagit, joihin he voivat viedä juhlaherkkuja kotiinsa.

Juhlakalu voi vetäytyä ansaitsemalleen levolle iloisen päivän päätteeksi.

Katso lisää ideoita puppy showereihin videolta!

Muuta evästeasetuksiasi

Oletko hankkimassa lemmikkiä? Tutustu eläinvakuutuksiin.

Lue myös:

Paljonko lemmikki maksaa vuodessa? Kaksi perhettä laski kulunsa

Koiraharrastus vaatii aikaa ja rahaa: ”En halua edes laskea, kuinka paljon”