Henriikka Reinmanilla, 30, ja hänen puolisollaan on keskimääräistä vauhdikkaammat harrastukset. Pariskunta vapaalaskee, käy kiipeilemässä, vaeltaa ja tykkää monenlaisesta luontoliikunnasta. Usein mukana on myös ripaus extreme-tunnelmaa.

Elämäntyyli on edelleen aktiivinen, vaikka pariskunta sai maaliskuussa vauvan.

– Harrastamme edelleen samoja juttuja ja reissailemme paljon. Elämme aktiivista, meneväistä vauvavuosi-elämää, Henriikka Reinman kertoo.

Suhtautuminen elämään on kuitenkin vauvan myötä muuttunut.

– Aiemmin en pitänyt turvallisuutta yhtä suurena arvona, kun olin vastuussa vain itsestäni. Nyt turva ja nimenomaan taloudellinen turva ovat ihan eri asemassa, kun elämässä on pieni, josta pitää huolta, Reinman pohtii.

Tuo taloudellista turvaa isojenkin murheiden varalta

Vauvan syntymän lähestyessä Reinman kävi mielessään yhä enemmän turvaan liittyviä pohdintoja.

Pohdinnat johtivat siihen, että ennen lapsen syntymää Reinman otti puolisoineen henkivakuutuksen pariturvana.

– Emme ole kumpikaan turvallisuudenhakuisia ihmisiä, mutta myös ei-turvallisuudenhakuiset ihmiset voivat hakea turvaa vakuutuksesta, Reinman toteaa.

– Itse tykkään suunnitella asiat etukäteen. Kun järkevät taustasuunnitelmat on tehty, on helpompi olla spontaani. Kun taloudellinen turva isojenkin murheiden varalta on suunniteltu pitkällä tähtäimellä valmiiksi, lyhyellä tähtäimellä on helpompi olla villi ja vapaa.

Kaiken ei tarvitse muuttua kerralla

Yksi merkittävä syy vakuutuksen ottamiseen oli myös uusi yhteinen koti, joka ei sekään ole aivan perinteisimmästä päästä. Reinman asuu perheineen hirsitalossa Porvoon saaristossa keskellä merellistä luontoa.

– Ennen tämän talon ostamista meillä ei ollut yhteistä kotia. Nyt kun meillä sellainen on, siitä ei haluaisi luopua, vaikka toiselle meistä kävisi jotain, Henriikka Reinman sanoo.

Olemme ottaneet sen linjan, että puhumme kaikesta avoimesti.

Haastatteluhetkellä vauva, lempinimeltään Tikku, ikää kuusi kuukautta, vetelee päiväunia. Nuoresta iästään huolimatta hän on päässyt mukaan pariskunnan monille kotimaanmatkoille, ja edessä on vielä monia seikkailuja. Koti on silti perheelle tärkeä pysyvä tukikohta.

Ottamalla henkivakuutuksen Reinman ja hänen puolisonsa ovat ajatelleet turvaavansa nimenomaan pysyvyyttä pahimman sattuessa.

– Kun vauva tuli kuvioihin, halusimme, että jos toinen siirtyy ajasta ikuisuuteen, kaiken ei tarvitse vauvan näkökulmasta muuttua kerralla. Toinen voi kuitata henkivakuutuksesta saadulla rahalla lainan puolikkaan toiselta, ja vauva ja jäljelle jäänyt vanhempi voivat jäädä tähän kotiin asumaan, Henriikka Reinman sanoo.

Vakuutuskeskustelu toi esiin tärkeitä asioita

Reinman on kokopäiväinen someammattilainen ja -yrittäjä, mutta hän viettää tällä hetkellä pääosin vanhempainvapaata ja tekee töitä lähinnä sunnuntait. Monia Reinmanin ja perheen harrastuksia ja seikkailuja voi seurata Reinmanin suositusta Aamukahvilla-mediasta, joka käsittää muun muassa some-tilit, blogin ja podcastin.

Henriikka Reinman

Reinman puhuu somessa avoimesti elämästään. Hänelle ei ole vaikeaa pohtia myös kuolemaa. Sitäkin joutui nimittäin ajattelemaan puolison kanssa henkivakuutuksesta sopiessa.

– Olemme ottaneet sen linjan, että puhumme kaikesta avoimesti, Reinman kertoo.

Vakuutuskeskustelu toi esiin asioita, joita oli Reinmanin mukaan tarpeellista käydä läpi pienen lapsen vanhempina ja pariskuntana.

– On hyvä ja helpottavakin asia, että käy yhdessä läpi ajatusta toisen kuolemasta, koska se on skenaario, joka voi tapahtua. Vain puhumalla siitä voi tietää, mikä on toisen tahto kuoleman sattuessa, someammattilainen pohtii.

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy