Osuuspankit ympäri Suomen hyödyntävät nyt päätöksenteossaan lokakuussa 2021 tehdyn kyselyn vastauksia. Seuraamalla oman osuuspankkisi viestintää näet heidän saamiaan tuloksia ja millaisia ideoita teoiksi löytyi vastauksista.

Valtakunnallisesti ykköseksi vastuullisuuden aihealueista nousi ’Nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukeminen’. Omistaja-asiakkaiden omia vastuullisuusehdotuksia saatiin runsaasti: metsien, vesistöjen ja eläinten suojelun ympäriltä tuli monia erilaisia ehdotuksia. Myös digitaitojen opetusta eri kohderyhmille toivottiin paljon.

Vaihtoehdot pohjautuivat vastuullisuusohjelmaamme

Kaikki kyselyn vaihtoehdot saivat runsaasti kannatusta. Valittavissa olivat:

  • suomalaisten taloustaitojen kehittäminen
  • lasten ja nuorten liikunnan tukeminen
  • nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukeminen
  • digitaitovalmennukset senioreille
  • teot luonnon ja ympäristön hyväksi
  • yritysten toimintaedellytysten kehittäminen.

Omistaja-asiakkaiden omat ehdotukset keskittyivät pääasiassa näiden kuuden aiheen ympärille. Myös tulevaisuudessa kysymme omistaja-asiakkaittemme näkemyksiä Kaikkien aikojen teoista, joten kun haluat vaikuttaa alueesi tulevaisuuteen, seuraa kanaviamme.

Yhdessä meissä on voimaa. OP Ryhmän osuuspankeilla on yli kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta. Voimme olla yhdessä edistämässä suomalaisen elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen hyvinvointia, taloudellista menestystä ja paikallista elinvoimaa.

OP Median artikkeleista löydät helpoiten vastuullisuuteen liittyviä tarinoita klikkamalla tägiä ’Kaikkien aikojen tekoja’.

Alla tiders gärningar på svenska

Osuuspankin omistaja-asiakkuus - elämääsi varten

 

Oliko sinullakin lapsena Hippo-säästölipas?

OP kasvattaa lapsia säästämiseen. Muun muassa rakastettu Hippo-brändi on tuonut iloa isoilla ja pienillä paikkakunnilla jo vuosikymmenet. Lue lisää säästölippaiden historiasta.

Vaikuttajat liikuttajina – nuorille matalan kynnyksen liikunta on temppuilua ja hauskanpitoa

Olympiakomitean ja OP Ryhmän pitkään jatkunut yhteistyö on keskittynyt lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen. Kesäkuussa 2021 startannut Liiku mun kaa -kampanja innosti nuoria liikkumaan puhuttelemalla heitä nuorten omalla kielellä ja omissa kanavissaan.

Lue lisää Liiku mun kaa -kampanjasta!

Sisarussarjan altavastaajasta kehittyi olympiaurheilija

Estejuoksija Topi Raitanen harrasti suunnistusta jo lapsuudenperheessään ja osallistui pienenä Hippo-suunnistukseen. Jos koronapandemia suo, Raitanen starttaa elokuussa Tokion kesäolympialaisetpäämatkallaan 3 000 metrin estejuoksun alkuerissä.

Lue Topi Rantasen tarina olympiaurheilijaksi.

Onnenpotku – Vilja sai kesätöitä OP:n kampanjan kautta

Helsinkiläinen Vilja Salmi, 17, oli vähällä jäädä ilman kesätyötä, mutta Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja tuli hätiin. Mikä parasta, kesätyö HJK:n leirillä on poikinut lisää työkeikkoja.

Lue, miten Vilja sai kesätöitä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla

Kesäduuni OP:n piikkiin ohjasi Wendyn uravalintoja: ”Kesätyöllä voi olla arvaamattoman iso vaikutus elämään”

Wendy Syvänen, 24, pääsi kesätöihin Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtumaan kahdeksan vuotta sitten. Kahden viikon pestin aikana hän tajusi, että haluaa ammatin, jossa voi tehdä töitä ihmisten parissa.

Lue, miten Kesäduuni OP:n piikkiin -kokemus auttoi Wendyä saamaan töitä myös tulevina kesinä

"Sain sittenkin kesätyöpaikan!”

Ensin näytti siltä, että koronavirus pilaisi Riina Niskasen, 16, kesätyöhaaveet kesältä 2020. Lopulta ne vain muuttivat vähän muotoaan. Kesä vierähti Puijon pesiksen pesäpalloleirin sosiaalisen median reportterina. Kesätyöpaikka löytyi Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta.

Lue lisää Riinan kesätyöstä some-reportterina