Nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukeminen nousi Kaikkien aikojen tekoja -kampanjassa suosituimmaksi teemaksi. Kampanjan aikana omistaja-asiakkaat saivat vastata kyselyyn, jossa selvitettiin, mitä vastuullisia tekoja he haluavat painottaa pankkinsa alueella. Kyselyn vaihtoehtojen pohjana oli OP:n vastuullisuusohjelma. Nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukeminen on OP Ryhmän vastuullisia tekoja tulevaisuudessakin. Toiseksi eniten kannatusta annetuista teemoista saivat teot luonnon ja ympäristön hyväksi. 

Osuuspankit saivat päättää, miten käyttävät omistaja-asiakkaiden kyselytuloksia hyödyksi oman pankkinsa alueella ja päätöksenteossa. Osa pankeista esimerkiksi ohjasi jo joululahjoituksiaan omistaja-asiakkaiden viittaamaan suuntaan vielä ennen vuoden loppua ja osa ottaa toiveet huomioon kuluvana vuonna. Oman osuuspankkisi tekoja voit seurata esimerkiksi osuuspankin verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista. 

Tekoja nuorten hyväksi 

OP tekee jo jatkuvaa työtä nuorten tukemiseksi. Yhdessä paikallisten 4H-yhdistysten kanssa muun muassa opetamme työelämän perusteita yrittäjyydestä kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Lisäksi teemme yhteistyötä muun muassa Nuori yrittäjyys Ry:n kanssa, jonka avulla tuemme valtakunnallista yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta. Kesällä nuorille tarjotaan OP Kesäyrittäjä -palvelua, jossa nuori voi testata yrittäjyyttä OP:n tukemana kesän ajan. 

Jo yhdeksättä kertaa järjestettävä kesätyökampanja Kesäduuni OP:n piikkiin työllistää yli 1900 nuorta tänä kesänä. Yleishyödylliset yhdistykset voivat palkata 15-17 -vuotiaita nuoria töihin ja OP maksaa nuoren palkan. Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tulosten perusteella osa osuuspankeista tarjoaakin nyt aikaisempaa enemmän tuke nuorten palkkaamiseen ja on laajentanut kampanjaan kuuluvia paikkakuntia, jotta osuuspankit voivat tehdä konkreettista työtä nuorten työllistämisen tukemiseksi. Nuorten kesätyöhaku on käynnissä 14.3.-17.4.2022. Seuraa alueesi osuuspankin sivuilta, mitä työpaikkoja alueella on auki. 

Seuraavan kerran kerran kysymme mielipidettäsi syksyllä

19.9.-9.10.2022 kysymme uudelleen omistaja-asiakkaittemme näkemyksiä Kaikkien aikojen teoista, joten kun haluat vaikuttaa alueesi tulevaisuuteen, seuraa kanaviamme.

Yhdessä meissä on voimaa. OP Ryhmän osuuspankeilla on yli kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta. Voimme olla yhdessä edistämässä suomalaisen elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen hyvinvointia, taloudellista menestystä ja paikallista elinvoimaa.

OP Median artikkeleista löydät helpoiten vastuullisuuteen liittyviä tarinoita klikkamalla tägiä ’Kaikkien aikojen tekoja’.

Alla tiders gärningar på svenska

Osuuspankin omistaja-asiakkuus - elämääsi varten

 

Oliko sinullakin lapsena Hippo-säästölipas?

OP kasvattaa lapsia säästämiseen. Muun muassa rakastettu Hippo-brändi on tuonut iloa isoilla ja pienillä paikkakunnilla jo vuosikymmenet. Lue lisää säästölippaiden historiasta.

Vaikuttajat liikuttajina – nuorille matalan kynnyksen liikunta on temppuilua ja hauskanpitoa

Olympiakomitean ja OP Ryhmän pitkään jatkunut yhteistyö on keskittynyt lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen. Kesäkuussa 2021 startannut Liiku mun kaa -kampanja innosti nuoria liikkumaan puhuttelemalla heitä nuorten omalla kielellä ja omissa kanavissaan.

Lue lisää Liiku mun kaa -kampanjasta!

Sisarussarjan altavastaajasta kehittyi olympiaurheilija

Estejuoksija Topi Raitanen harrasti suunnistusta jo lapsuudenperheessään ja osallistui pienenä Hippo-suunnistukseen. Jos koronapandemia suo, Raitanen starttaa elokuussa Tokion kesäolympialaisetpäämatkallaan 3 000 metrin estejuoksun alkuerissä.

Lue Topi Rantasen tarina olympiaurheilijaksi.

Onnenpotku – Vilja sai kesätöitä OP:n kampanjan kautta

Helsinkiläinen Vilja Salmi, 17, oli vähällä jäädä ilman kesätyötä, mutta Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja tuli hätiin. Mikä parasta, kesätyö HJK:n leirillä on poikinut lisää työkeikkoja.

Lue, miten Vilja sai kesätöitä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla

Kesäduuni OP:n piikkiin ohjasi Wendyn uravalintoja: ”Kesätyöllä voi olla arvaamattoman iso vaikutus elämään”

Wendy Syvänen, 24, pääsi kesätöihin Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtumaan kahdeksan vuotta sitten. Kahden viikon pestin aikana hän tajusi, että haluaa ammatin, jossa voi tehdä töitä ihmisten parissa.

Lue, miten Kesäduuni OP:n piikkiin -kokemus auttoi Wendyä saamaan töitä myös tulevina kesinä

"Sain sittenkin kesätyöpaikan!”

Ensin näytti siltä, että koronavirus pilaisi Riina Niskasen, 16, kesätyöhaaveet kesältä 2020. Lopulta ne vain muuttivat vähän muotoaan. Kesä vierähti Puijon pesiksen pesäpalloleirin sosiaalisen median reportterina. Kesätyöpaikka löytyi Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta.

Lue lisää Riinan kesätyöstä some-reportterina