Monelle matkavakuutus ei tule mieleen, kun lähtee esimerkiksi piipahtamaan johonkin Suomen kesäkaupungeista. Vakuutus kannattaisi kuitenkin olla voimassa, sillä vahinkoja sattuu: kesäisin 30 prosenttia matkustajavakuutuksesta korvattavista vahingoista tapahtuu kotimaan matkoilla ja matkatavaravahingoista kotimaassa sattuu yli puolet. Luvut ovat peräisin Pohjola Vakuutuksen tilastoista.

Keskimääräinen matkustajavahinko kotimaassa on noin 500 euroa. Suurin osa korvattavista vahingoista ovat sairastumisia tai tapaturmia, matkatavaravahingoissa tyypillisin korvattava vahinko on matkapuhelimen katoaminen tai kastuminen.

Matkavakuutus on siis tarpeellinen myös kotimaassa matkustettaessa. Jatkuvalla matkavakuutuksella voi varmistaa, että vakuutusta ei tarvitse pohtia jokaisen matkan kohdalla erikseen.

Mitä matkavakuutus korvaa?

Pohjola Vakuutuksen matkavakuutuksessa on määritelty tietty kilometriraja, jonka ulkopuolelle meneminen lasketaan matkustamiseksi kotimaassa. Vahingot, jotka tapahtuvat alle 50 kilometrin säteellä kodista, eivät kuulu matkavakuutuksen piiriin. Näiltä osin on hyvä varmistaa vakuutusturva koti-, sairaus- ja tapaturmavakuutuksella. Myöskään omalle vapaa-ajan asunnolle meneminen kilometrimäärästä riippumatta ei kuulu vakuutuksen piiriin.

Matkustajavakuutuksen voi koostaa erilaisista turvista. Yleensä se koostuu hoitoturvasta sekä matkan peruuntumiseen ja keskeytymiseen liittyvistä turvista. Lisäksi kannattaa ottaa matkatavaravakuutus.

Lisäksi pitää muistaa, että jos aikoo testata lomalla uutta urheilulajia, kannattaa tarkistaa vakuutuksen kattavuus. Erillisen urheiluvakuutuksen vaativia lajeja ovat esimerkiksi bmx-pyöräily, benji-hyppy, lentopurjehdus tai -lautailu, parkour, kuumailma- ja kaasupallolentäminen, laskuvarjohyppääminen sekä tuulitunnelilentäminen.

Mikäli varaa nyt tai on varannut ulkomaanmatkan 12.3. jälkeen ja kotimaanmatkan 16.3. jälkeen, Pohjola Vakuutuksen Matkustajan kriisiturvasta tai muista matkustajavakuutustuotteista ei korvata koronasta johtuvien suositusten, rajoitusten tai koronaan liittyvien matkakohteen olosuhteiden vuoksi peruuntunutta matkaa. Jos matkalle lähtö taas peruuntuu oman, lähiomaisen tai matkakumppanin koronaan sairastumisen tai muun äkillisen sairastumisen vuoksi, voidaan peruuntuminen korvata.

Matkavakuutuksen erilaisista ehdoista on kerrottu lajemmin op.fi-sivuilla.

Tutustu Pohjola Vakuutuksen Matkavakuutukseen

Lue lisää kotimaan matkavakuutuksesta

4 vinkkiä, joilla kotimaanmatkailu sujuu mutkitta

• Maksa auton, mökin ja hotellihuoneiden vuokraukset turvallisesti luottokortillasi. Matkalla hotellihuoneen tai auton vuokraus voi olla mahdotonta ilman luottokorttia.

Lue 5 järkisyytä käyttää luottokorttia

• Hyödynnä Siirto-maksua kesän tori- ja kirppisostoksissa. Siirto-maksulla raha siirtyy pelkän puhelinnumeron välityksellä tililtä toiselle, eikä käteistä tarvita. Jos kuitenkin tarvitset matkallesi käteistä, saat nostettua sitä automaateilta ja kaupan kassoilta.

Tutustu Siirto-maksuun

• Tilaa esimerkiksi mökkireissun ruokaostokset kätevästi etukäteen netistä. Ostoksien maksaminen netissä onnistuu kortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Lue lisää verkkomaksamisesta

• Huolettaako, että et ehdi maksaa postilaatikkoon tipahtavia laskuja ajallaan ollessasi pois kotoa? E-laskut tavoittavat sinut, vaikka olisit koko kesän mökillä, eikä sinun tarvitse muistaa laskujen eräpäiviä.

Lue lisää e-laskusta