Lappi

Lappiin vetävät erämaat, tunturit, yötön yö, ruska ja lumiset talvet. Useamman maininnan sai Saana-tunturi Enontekiön kunnassa. Saana sijaitsee Suomen ainoana tunturina Skandien vuoristoon ulottuvassa osassa. Se kohoaa 556 metriä läheisen Kilpisjärven pintaa ylemmäksi. Saana on suosittu retkeilykohde ja sen huipulle pääsee kiipeämään neljä kilometriä pitkää polkua pitkin.

Koli

Pohjois-Karjalassa Pielisen rannalla sijaitseva Kolin kansallispuisto on monen vastaajan mielestä Suomen kaunein paikka. Kolin vaarojen huipuilta avautuu huikeat maisemat. Kansallispuistosta löytyy ahoja, kulttuurimaisemaa, vesiputous sekä vanhaa metsää ja lehtoa. Aktiviteetteja löytyy paljon, suosituimpina patikointi ja laskettelu. Patikointia varten merkittyjä polkuja on noin 80 kilometriä. Ukko-Kolilta löytyy talvella kuusi laskettelurinnettä.

Saimaa

Suomen suurin järvi Saimaa ja sen eri alueet saivat paljon mainintoja parhaina kesävierailukohteina: kirkasvetinen Puruvesi, Punkaharju, yksi Suomen suosituimmista kesämökkipaikkakunnista Puumala, Anttola ja Savonlinna. Punkaharjun maisemaa kuvataan henkeä salpaavan kauniiksi. Saimaalla tehdään sisävesiristeilyjä, joiden avulla pääsee ihailemaan maisemia järveltä käsin.

Hanko ja Tammisaari

Hanko ja Raaseporiin kuuluva Tammisaari tarjoavat kesäisin rantoja, kahviloita, kauniita vanhoja puutaloja, ravintoloita, kirpputoreja ja sotahistoriaa. Viimeksi mainittua löytyy erityisesti Raaseporin Snappertunassa sijaitsevasta keskiajalta peräisin olevasta Raaseporin linnasta. Raaseporin saaristosta löytyy kauniita veneilyreittejä.

Turun saaristo

Turun saaristo kuuluu monen suomalaisen kesälomaan, joko mökin tai veneilyn kautta. Turun saaristosta erityisesti mainittiin Nauvo ja Saariston rengastie. Saariston rengastietä pääsee matkustamaan polkupyörän ja auton lisäksi myös losseilla. Yhteensä reitillä on pituutta 160–190 kilometriä. Rengastietä pääsee myös Nauvoon, joka koostuu kahdesta pääsaaresta sekä noin 3 000 pienemmästä saaresta ja luodosta.

Täsmäkäyntivinkkinä alkukesiin mainittiin Helsingissä sijaitseva Haagan Alppiruusupuisto. Rodopuistossa valtavat määrät alppiruusuja ja atsaleoita muodostavat kukkameren kesäkuun alkupäivinä.

Paljon mainintoja keräsivät myös Suomen linnat, erityisesti Olavin, Hämeen, Suomen ja Turun. Ja kesällä monet erilaiset tapahtumat ja aktiviteetit elävöittävät pienempiäkin paikkakuntia.

Lähteet:

wikipedia.fi

kilpisjarvi.org

luontoon.fi/koli

visitsaimaa.fi

www.visitraseborg.com

saaristonrengastie.fi