Mikä on tärkein rahaan liittyvä oppi, jonka opit vanhemmiltasi?

– Isäni on sanonut, että jos ei ole yhtään velkaa, ei ole elänyt hyvin. Isän puolen suvussa on vaarista lähtien sellainen malli, että kaikki mikä tulee, niin myös menee. Emme ole mitään säästäjiä, mutta toisaalta, kun opiskelin New Yorkissa, minulle jäi sieltä opintovelkaa. Isäni teki suunnitelman, kuinka nopeasti saisin maksettua pois. Lyhensin lainaa säännöllisesti ja kun se oli maksettu, kaverini ihmettelivät, miten olin saanut noin suuren summan maksettua. En halua olla kauheasti velkaa mihinkään, mutta en ole pelännyt ottaa lainoja vaikka työprojekteja varten.

Mihin käytit ensimmäisen palkkasi?

– Olin teininä kesätöissä tätini suurmaatilalla Laviassa. Ajoin nurmikkoa, syötin eläimiä ja kitkin rikkaruohoja. Olen aina kuluttanut mieluummin rahaa kokemuksiin ja tekemisiin kuin materiaan. Säästin jo 17-vuotiaana rahaa siihen, että pääsen katsomaan lukion jälkeisiä kouluvaihtoehtoja Jenkkeihin. Lopulta päädyin opiskelemaan luovaa kirjoittamista ja teatteritaidetta seitsemän vuotta City College of New Yorkissa.

Tiedätkö paljonko lempiherkku maksaa ruokakaupassa?

– Snickers-patukka, olisiko 59 tai 69 centtiä? Ostaisin sellaisen vaikka joka päivä, mutta nyt minulla on ollut menossa kuntokuuri ja suon itselleni sellaisen korkeintaan kerran viikossa.

Oletko säästäjä vai tuhlaaja?

– Olen lapsesta asti ollut sellainen plus-minus-nolla – jätkä, eli kaikki mitä tulee, menee. Tässä ammatissa joutuu sen projektiluontoisuuden vuoksi välillä elämään kädestä suuhun. Viimeisen kahden vuoden aikana työtilanne on ollut niin hyvä, että minulla on oikeita säästöjä pankissa. Se on ihan nasta fiilis!

Paljonko maksoi viimeisin ostoksesi?

– Ostin huulipuna-kitin Sokokselta. Jeffree Starin Family Collectionin pakkauksessa oli kuusi huulipunaa, ja se maksoi noin 50 euroa. Se oli hyvä diili!

Voiko raha tehdä onnelliseksi?

– Lomalla voi! Vihaan sitä, että lomalla joutuisi stressaamaan rahasta. Isältä olen oppinut, että lomalla ei saa stressata, joten reissuun lähtiessä pitää olla varoja sen verran, että ei tarvitse katsella hintalappuja. Viimeksi lomailin syksyllä kavereiden kanssa New Yorkissa kymmenen päivää. En ollut käynyt siellä vuosiin.

Paljonko sinulla on käteistä lompakossasi juuri nyt?

– Vihaan käteistä. En ole koskenut rahaan sitten 90-luvun. Minulla Visa vinkuu ja Mastercard soi.

Mikä on kallein ostoksesi?

– Sänkyni. Päätin viitisen vuotta sitten sijoittaa siihen, koska seuraava, missä vietän makuuasennossa niin kauan aikaa, on luultavasti ruumisarkku.

Milloin viimeksi tingit?

– Tinkiminen on noloa, en harrasta sitä ollenkaan.

Mitä tekisit, jos voittaisit miljoona euroa?

– Sijoittaisin varmasti kämppään, jossa voisin vanheta. Vaikka olen ottanut lainoja työjuttuja varten, omaa asuntoa en ole halunnut ostaa. Olen vähän sellainen ihminen, joka ei tiedä, kauanko viihtyy paikallaan ja tuleeko jäämään Suomeen. En ole halunnut ottaa sitä riskiä, että haluankin muuttaa johonkin muualle ja asunto sitoisi minua.

Hoitaako jokainen ravintolassa oman laskunsa vai jaetaanko se tasan?

– Jos ei laiteta, niin voin maksaa kokonaan pois itse. Vihaan kaikkea säätämistä.

Cristal Snow, 42, on muusikko, juontaja ja ohjaaja. Hänet nähdään huhtikuussa alkavan Kymppitonnin juontajana. Kevään aikana hänet on ollut myös kilpailijana Selviytyjät Suomi –sarjassa.