5.4.2018 järjestetystä Taloustaitokilpailun alkukilpailusta valittiin 30 parasta ysiluokkalaista finaaliin, joka järjestettiin tänään 25.5. OP Ryhmän Vallilan toimitiloissa Helsingissä.

Tänä vuonna finaalitehtävissä ysiluokkalaiset pääsivät osoittamaan ajankohtaisten talousasioiden ymmärtämistä määrittelemällä käsitteitä kuten aktiivimalli ja lainakatto. Lisäksi finaalitehtävissä päästiin pohtimaan esimerkiksi asuntojen hintojen kehitystä ja korkojen nousun vaikutuksia niin osakesijoittajan, tallettajan kuin asuntovelallisenkin näkökulmasta.

Kansainväliseen talouteen liittyvät tehtävät käsittelivät asioita, joista Irlannin ja Britannian on sovittava osana Brexit-neuvotteluja sekä maailmantaloudessa tapahtuvaa muutosta.

Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Taloustaitokilpailu on valtakunnallinen ja yhteiskunnassa laajasti tunnettu kilpailu. Aiemmin kilpailu on kantanut nimeä Taloustietokilpailu ja se järjestettiin ensimmäisen kerran 1966.

Suomen vanhimpana koululaiskilpailuna Taloustaitokilpailu on vakiinnuttanut asemansa ysiluokkalaisten kevään ohjelmassa ja kilpailuun on osallistuttu jo monen sukupolven ajan. Vuodesta 2018 alkaen Taloustaitokilpailun järjestäjinä toimivat yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja OP Ryhmä.

Taloustaitokilpailun finaalitehtävät