Mihin käytit ensimmäisen palkkasi?

-Ostin kasettinauhurin. Elettiin jotain hullun vuoden 1968 jälkeistä aikaa, ja pääsin juoksupojaksi kaupalle. Nauhuri oli silloin kova juttu!

Kuinka paljon on paljon rahaa?

-No miljoona on ainakin helkkarin paljon rahaa. En silti usko, että se tekisi onnelliseksi. Raha rauhoittaa, mutta onnea se ei tuo.

Miten tekisit elantosi, ellet olisi näyttelijä?

-Minulla on instrumenttiasentajan paperit ja ehdin tehdä kaksi vuotta sähköasentajan hommia ennen kuin pääsin Teatterikouluun. Varmaan niitä hommia tekisin yhä.

Paljonko lempiherkkusi maksaa ruokakaupassa?

-Tämä saattaa kuulostaa vähän patrioottiselta, mutta karjalanpaisti on minulle ykkösherkku. Jos siihen haluaa lisätä fileeitä, se on aika tyyristä. Perus possu-nauta -yhdistelmällä se maksanee keskimäärin 15 euroa per kilo.

Maksaako jokainen ravintolassa oman laskunsa vai jaetaanko se tasan?

-Riippuu vähän siitä, kuka kutsuu. Minusta kutsuja myös tarjoaa. Se on minun gentlemannin sääntökirjassa sääntö numero yksi.

Oletko säästäjä vai tuhlaaja?

-En ole tuhlari, mutta myös sitä mieltä, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Ajelen paljon autolla, kun kuljen Tampereelta Helsinkiin Salkkareiden kuvauksiin, joten haluan, että auto on turvallinen ja luotettava. Sellaiseen olen valmis satsaamaan.

Mitä lapsuudenkodissa opetettiin sinulle rahasta?

-Muistan vain, että meillä oli tapana, että lapsilisät säästettiin. Meillä siitä käytettiin nimitystä ajokorttirahasto, jonka sain lunastaa tarkoitusta varten täysi-ikäisenä. Omien lasten kohdalla lapsilisät käytettiin elämiseen, sillä nuorella perheellä rahareikiä oli paljon.

Milloin tingit viimeksi?

-Kun ostin monivitamiineja luontaistuotekaupasta. Sanoin, että olen kanta-asiakas ja sainkin 90 senttiä alennusta. Minulla on isän puolelta sukujuuret Karjalassa ja siellä tinkaaminen on melkein näytelmäharjoitus. Olen kova tinkimään. Kerran Kreikassa se meni oikein draaman puolelle ja päädyimme käymään maailmanpoliittisia keskusteluja.

Mitä tekisit miljoonalla?

-Antaisin varmaan lapsille ja laittaisin omaan hyvinvointiin. En poislukisi hyväntekeväisyyttä, olen sen verran vanha mies, että en ehtisi kaikkia enää tuhlaamaan.

Esko Kovero, 60, tunnetaan parhaiten roolistaan Salatut elämät -sarjan Ismo Laitelana. Salkkarit täytti tammikuussa vuonna 20 vuotta. Esko näyttelee lisäksi parhaillaan Tampereen teatterin Rikos ruutupaperilla -näytelmässä. Kovero asuu Tampereella, ja hänellä on kaksi aikuista lasta.