Mikä on tärkein rahaan liittyvä oppi kotoasi?

– Isäni oli myös yrittäjä. Hän sanoi, että ota puolet pois siitä, mitä sinulle maksetaan, niin lopuilla on turvallista elää. Olen toteuttanut tätä neuvoa. Tälläkin hetkellä veroprosenttini on 51.

Mihin käytit ensimmäisen palkkasi?

– Aloitin kesätyöt 15-vuotiaana jakamalla ilmaisjakelulehtiä Lauttasaaressa. Ajoin myös nurmikkoa ja olin kaupassa hyllyttäjänä. Käytin omaa rahaa ensimmäistä kertaa isommin kavereiden kanssa tehtyyn Espanjan-matkaan.

Omituisinta, mitä olet tehnyt rahan takia?

– Alkuaikoina olin yksityisellä stand up -keikalla miesten polttareissa. Heitin saunan pukutilan oven suussa läppää kymmenelle pyyhkeet päällä seisovalle äijälle.

Paljonko lempiherkkusi maksaa ruokakaupassa?

– Ben & Jerry'sin jäätelöitä on tullut ostettua välillä liikaa. Maksaisiko paketti 6,90?

Oletko säästäjä vai tuhlaaja?

– Säästäjä. Koen olevani järkevä rahankäyttäjä. Yritykseni kanssa lähdin nollasta. Nyt kun homma on mennyt isommaksi, olen saanut säilytettyä rauhallisen olotilan, kun tiedän, että laskut on maksettu.

Mikä ostos on tehnyt sinut erityisen iloiseksi?

– Viime aikoina olen joutunut rajoittamaan omaa henkilökohtaista ostelua. Kerään antiikkihuonekaluja, mikä on niin ikään peruja isän puolelta: hän kunnosti ja huutokauppasi niitä. Olen itsekin iloinen omistani, mutta en ole saanut niitä vielä mieleiseeni järjestykseen.

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa miljoonan?

– Maksaisin ainakin osan asuntolainasta pois. Jos raha riittäisi, ostaisin ulkomailta etäpaikan, jonne voisin lähteä talvea pakoon.

Onko raha tehnyt sinut joskus onnelliseksi?

– Isäni tavoin ajattelen rahan ensisijaisesti välineenä, jolla pärjää ja voi huolehtia perheestä. Toki rahalla saa elämään myös sisältöä, matkoja, hyvää ruokaa ja juomaa. Joissain tilanteissa ne ovat tehneet minut onnelliseksi.

Mihin kannattaa sijoittaa aina?

– Hyvinvointiin ja kiinteistöihin.

Paljonko sinulla on käteistä lompakossasi juuri nyt?

– Tässäkin olen kuunnellut isääni. Hän sanoi, että aina pitää olla käteistä lompakossa. Tällä hetkellä näyttää olevan 45 euroa.

Paljonko maksoi viimeisin ostoksesi?

– Kävin ruokakaupassa, johon meni 57 euroa. En ehdi käydä usein kaupassa, joten yleensä ostamme vaimon kanssa enemmän kerralla. Silloin Citymarketin kärryt saattavat olla ääriään myöten täynnä.

Kallein asia, jonka olet ostanut?

– Firman liiketila Helsingistä.

Paljonko on paljon rahaa?

– Tämä on muuttunut iän myötä. Opiskelijana hotellissa työskennellessäni tuntiliksani nousi kympistä 17 euroon, kun siirryin kokousisännäksi. Se tuntui isolta rahalta. 1300 euron palkka tuntui myös isolta, kun vuokran jälkeen käteen jäi 700 euroa. Nyt tuo raha voi mennä pelkästään vakuutuksiin. Mutta jos voittaisin kymppitonnin Ässä-arvasta, pitäisin sitä isona rahana.

Haluatko, että ravintolassa jokainen maksaa omat ruokansa vai että lasku jaetaan tasan?

– En ole tällaisten suhteen kovin tarkka, en laske senttejä. Saatan joskus tarjotakin.

Sami Hedberg, 36, on stand up -koomikko, joka kiertää loppuvuodesta 13 jäähallia Sami Hedberg on ice -kiertueella. Hänet nähdään myös Komediakeittiö- ja Grillit huurussa -ohjelmassa sekä Konttorin päätähtenä.