Mikä on tärkein rahaan liittyvä oppi, jonka sait vanhemmiltasi?

Säästäminen. Kun olin noin kuusi vuotta vanha, meillä oli kotona marmorikuulasysteemi. Asetin ennakkoon säästämistavoitteen, joka taisi silloin olla Nintendon Gameboy Color. Sitä vastaan piti kerätä huima määrä marmorikuulia, joita sai erilaisista kodin askareista. Nintendon saavuttamiseksi olisin tarvinnut satoja kuulia, eikä tavoite täyttynyt. Opin kuitenkin pitkäjänteisyyttä.

Oletko säästäjä vai tuhlaaja?

Olen pitkän linjan säästäjä, ja minulla pitää olla säästötavoite. Säästimme tyttöystäväni kanssa pitkään asuntoa varten ja ostimme sen vuosi sitten. Vuoden alussa matkustin Japaniin. Säästin, jotta pystyin käyttämään siellä enemmän rahaa.

Onko mitään ammattia, johon vaihtaisit nykyisen työsi?

Itse asiassa pelkäsin pitkään, löydänkö tai keksinkö koskaan työtä, joka tuntuu omalta. Nyt olen tehnyt YouTube-videoita 11 vuotta, ja jossain vaiheessa aloin saada harrastuksestani palkkaa. Eli en vaihtaisi.

Voiko raha tehdä onnelliseksi?

Ajattelen ehkä niin, että rahattomuus voi tehdä onnettomaksi. Muistan, kun muutin armeijan jälkeen omilleni ja kaikki säästöni olivat huvenneet. Rahattomuus passivoi, kun ei voinut lähteä viikonloppuisin kavereiden kanssa ulos. Matkustelu tekee minut onnelliseksi, mutta siihen liittyy myös asioita, jotka eivät liity rahaan – kuten hyvä matkaseura.

Kuinka paljon on paljon rahaa?

Sen verran, että se riittää elämiseen ja siitä jää vielä ylikin. Kun muutin omilleni ajattelin, että minulla menee hyvin niin kauan kun voin keittää kahvit. Se tarkoittaa, että minulla on katto pään päällä, sähkö- ja vesimaksu maksettu, ja vielä rahaa siihen kahviinkin.

Kaipaatko joskus säännöllistä kuukausipalkkaa?

Yrittäjänä tuloni vaihtelevat ja nostan itselleni palkkaa aika vähän. Olen ollut joskus puhelinmyyjänä, enkä ikävöi sen kuukausipalkan perään. Vaikka tuloni ovat nousseet, elintasoni ei ole mitenkään räjähtänyt. Tykkään yhä vertailla hintoja ja juosta tarjousten perässä.

Maksaako jokainen ravintolassa oman ruokansa, vai laitetaanko kulut tasan?

Syön itse aina aika paljon, joten tuntuu reilulta, että jokainen maksaa omat ruokansa.

Milloin viimeksi tingit?

En voi sietää tinkimistä. Toivoisin, että kaikissa kulttuureissa hinta olisi se hinta, mikä hintalappuun on merkitty. Taisin viimeksi vahingossa tinkiä Kiinassa, kun olin ostamassa videotani varten tikkuja, joissa oli toukkia. Yritin selittää myyjälle, että tarvitsen vain yhden, mutta hän yritti myydä minulle viittä. Varmaan väärinymmärryksen vuoksi sain sen yhden toukkatikun halvemmalla.

Mikä on kallein ostoksesi?

Kallein ostokseni on asuntomme, joka on 67 neliön kolmio. Sitä ennen asuimme tyttöystäväni kämppiksen kanssa hieman edullisemmalla asuinalueella, jotta saimme säästettyä rahaa.

Mikä on lempiherkkusi ja mitä se maksaa?

Lempiherkkuni vaihtelee. Tällä hetkellä se on Döner kebab, joka maksaa lähikaupassa nelisen euroa.

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa?

Jos voittaisin miljoona euroa, antaisin lähimmäisille osuuksia, samoin hyväntekeväisyyteen. Itselle pistäisin yhden Teslan.

YouTube-tähti Herbalisti, Juuso Karikuusi, 25, on sosiaalisen median ammattilainen, jonka YouTube-kanavalla on jo yli 300 000 tilaajaa.