Vaativassa kilpailussa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla menestyneet ysiluokkalaiset palkittiin OP Helsingin järjestämässä tilaisuudessa 21.5.2018.

Taloustaitokilpailu on peruskoulun ysiluokkalaisille tarkoitettu kilpailu, jossa nuoret pääsevät testaamaan talouteen liittyvää osaamistaan niin laajassa yhteiskunnallisessa kontekstissa kuin yksilön talouden näkökulmasta. Taloustaitokilpailun alkukilpailuun osallistui 27 000 oppilasta 384 koulusta ympäri Suomen. Jokaisen koulun voittaja osallistui aluekilpailuun, josta opettajaraati valitsi 30 parasta Taloustaitokilpailun valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään 25.5. OP Ryhmän Vallilan toimitiloissa Helsingissä.

OP Helsinki palkitsi koulujen parhaat Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta

Taloustaitokilpailun tavoitteena on kannustaa nuoria kartuttamaan taloustaitojaan yleisesti ja myös oman talouden näkökulmasta. Sen vuoksi OP Helsinki kutsui kaikki Helsingin, Espoon ja Vantaan kouluissa menestyneet ysiluokkalaiset palkintojenjakotilaisuuteen, jonka ohjelmaan kuului diplomien lisäksi myös vinkkejä oman talouden asioihin nuorten näkökulmasta. 15-vuotias kun saa esimerkiksi avata tilin itse ansaitsemilleen rahoille.

-Kartuttamalla taloustaitoja jo nuoresta pitäen, voi edistää omaa hyvinvointiaan nyt ja tulevaisuudessa. Samalla fiksuilla oman talouden valinnoilla voi estää ja esimerkiksi ylivelkaantumista. Taloustaidot eivät ole missään nimessä rakettitiedettä, vaan pikemminkin maalaisjärkeä. Jokainen voi olla oman taloutensa sankari, OP Helsingin liiketoimintaa johtava Päivi Jääskeläinen toteaa.

Taloustaitojen merkitys korostuu entisestään tässä ajassa, jossa kuluttaminen on helppoa, digitaalista ja monin paikoin huomaamatonta. Lisäksi mahdollisuuksia kuluttamiseen on kaikkialla – myös kotisohvalla. Tällaisessa maailmassa oman kulutuksen määrää voi olla vaikea hahmottaa, joten taloustaitojen pitäisi olla jokaisen perustaito: ymmärrä tulosi ja menosi sekä muista säästää edes vähän.

Oman talouden sankariksi kannattaa ryhtyä jo nuorena

Taloustaitokilpailun pääyhteistyökumppanina OP Helsinki haluaa kannustaa ysiluokkalaisia kartuttamaan taloustaitoja heti nuoresta saakka. Siksi on mahtavaa, että Taloustaitokilpailuun osallistuu vuosittain näin suuri joukko ysiluokkalaisia.

-Taloustaitokilpailun tehtävät ovat todella vaativia, eivätkä monet aikuisetkaan pärjäisi siinä. Siksi jokainen kilpailussa menestynyt ysiluokkalainen on palkintonsa ja tunnustuksensa ansainnut. Vaikka itse kilpailussa talousasioita tarkastellaan hyvin laajasti, toivomme kovasti, että kilpailu sytyttää osaltaan kipinää perehtyä talouden asioihin myös yksilötasolla, Jääskeläinen kiteyttää.

Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Taloustaitokilpailu on valtakunnallinen ja yhteiskunnassa laajasti tunnettu kilpailu. Aiemmin kilpailu on kantanut nimeä Taloustietokilpailu ja se järjestettiin ensimmäisen kerran 1966. Suomen vanhimpana koululaiskilpailuna Taloustaitokilpailu on vakiinnuttanut asemansa ysiluokkalaisten kevään ohjelmassa ja kilpailuun on osallistuttu jo monen sukupolven ajan. Vuodesta 2018 alkaen Taloustaitokilpailun järjestäjinä toimivat yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ja OP Ryhmä.