Exen esports on tullut tutuksi tapahtumien tuottajana sekä lasten ja nuorten pelikerhotoiminnan toteuttajana Keski-Suomen alueella. Tapahtumatuotannot ovat keskittyneet digitaalisen pelaamisen ja e-urheilun toiminnallisiin ohjelma-aktiviteetteihin. Pelikerhotoiminta on ollut tarjolla Jyväskylässä vuodesta 2023 lähtien, kertoo Tuomas Rauhansalo Exen esportsista.

Peliharrastaminen vahvistaa yhteisöllisyyttä ja rohkaisee positiiviseen verkkokäyttäytymiseen

Digitaalinen pelaaminen ja elektroninen urheilu (e-urheilu) ovat nykypäivän suurimpia harrastamisen ja kulttuurin ilmiöitä, jotka kiinnostavat erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia. Nykypäivän pelaaminen antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja se tukee aktiivista elämäntapaa, sillä pelaaminen on sosiaalista ja motivoivaa. Ohjattu peliharrastaminen tukee myös vanhempien kasvatustavoitteita, kun se rohkaisee nuoria positiiviseen verkkokäyttäytymiseen ja hyvään käytökseen niin paikan päällä kuin verkossakin.

– Olemme tunnistaneet sen, että pelaaminen on harrastus missä muutkin. Erityisesti kilpapelit tarjoavat erinomaisen alustan harjoittaa tiimityöskentelyä, kommunikaatiota ja ongelmanratkaisutaitoja, sekä tärkeimpänä tietenkin solmia kaverisuhteita. Tuotammekin ohjaukset ja valmennukset aina livenä meidän tiloissa”, sanoo toimitusjohtaja Patrik Falck Exen esportsista.

Peliharrastaminen osaksi tavoitteellisempaa kasvuohjelmaa

Peliharrastamisesta ja e-urheilusta kiinnostuneille nuorille tarjoutuu syksyllä mahdollisuus osallistua Exenin pelikerhotoimintaan ammattilaisohjauksessa. Exenissä peliharrastustoiminnan paikallinen tekeminen on otettu osaksi paikallista kasvuohjelmaa, jonka keskiössä ovat lasten ja nuorten turvallinen yhdessä pelaaminen sekä hauskuus, mutta myös tavoitteellisesti pelaavien nuorten löytäminen ja liittäminen osaksi e-urheilijapolkua.

OP Keski-Suomen tuella mahdollistetaan lapsille ja nuorille tasapuolinen mahdollisuus osallistua peliharrastuksen pariin Jyväskylässä.

– Tuemme lasten ja nuorten urheilua ja harrastamista laaja-alaisesti toimialueellamme Keski-Suomessa jo nyt. Tämä yhteistyö laajentaa ja tuo monimuotoisuutta olemassa oleviin kumppanuuksiin. Meille on tärkeää, että toiminta on tasapuolista ja yhteisöllisyyttä tukevaa, kommentoi viestintäpäällikkö Pia Saikkonen. 

Exen-pelitila

Avoimet ovet -tapahtuma tarjoaa tietoa ja madaltaa osallistumisen kynnystä

Exenin avoimet ovet -tapahtumat tarjoavat erinomaisen paikan koko perheelle ja kaveriporukoille päästä tutustumaan Exenin e-urheilutoimintaan ja testaamaan tilasta löytyviä pelaamisen huippulaitteita muun muassa PC-, PS5-, Meta2 VR-laitteet sekä ajosimulaattori.

– Avoimien ovien tavoitteena on tarjota tietoiskuja Exenin toiminnasta, madaltaa lasten ja nuorten peliharrastustoimintaan osallistumisen kynnystä sekä järjestää vapaamuotoista kisailua eri peleissä, Rauhansalo kiteyttää.

OP Keski-Suomi ja Exen esports toivottavat kaikki tervetulleeksi ensimmäisiin avoimiin oviin lauantaina 25.5.2024 klo 12–16. Osoite Sorastajantie 1 C 3, 40320 Jyväskylä. Tervetuloa!