Meistä varmasti jokainen muistaa ensimmäisen kesätyönsä: kuinka uusi tilanne jännitti, ja miten hienolta tuntui, kun ensimmäinen palkka kilahti tilille. Unohtamatta tietenkään työssä opittuja taitoja sekä uusia työkavereita. Ensimmäisellä työpaikalla on suuri merkitys nuoren elämässä ja saattaapa olla jopa vaikutusta nuoren uravalintoihin. Vaikken itse löytänytkään uraa ensimmäisestä kesätyöpaikastani ruokakaupassa, opin työstä paljon ja sain luottamusta omaan osaamiseeni. Tärkeiden taitojen oppiminen ja kaiken kaikkiaan hyvä kesätyökokemus antaa nuorelle varmuutta, mikä kantaa vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Yksi parhaimpia asioita työssäni pankin viestinnässä on päästä vetämään Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaa. Kampanjassa tarjoamme työnantajana toimivalle yhdistykselle palkkaustuen, jonka avulla yhdistys voi työllistää 15–17-vuotiaan nuoren kahdeksi viikoksi. Paikallisen yhdistystoiminnan tukemisen lisäksi mahdollistamme kampanjan avulla kesätyöt nuorille, joiden voi olla muuten vaikeaa saada alaikäisenä töitä. Kesätyö on kuitenkin niin arvokas kokemus, joka opettaa työelämän perustaitoja, rahan arvoa ja vastuunottamista itsestään. Tuleva kesä voi jälleen tarjota monia onnistumisen ja oppimisen hetkiä niin kesätöihin tuleville nuorille kuin heitä työllistäville yhdistyksille.

OP Keski-Suomi on tukenut nuorten työllistymistä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta jo seitsemän kesän ajan, tuleva kesä on kahdeksas. Yhteistyö yhdistysten kanssa on tärkeää ja kampanjasta vuosittain saatu kiittelevä palaute on aina palkitsevaa – tiedämme olevamme tärkeällä asialla. Vuoden 2021 palautteissa korostui erityisesti tuen merkitys yhdistystoiminnalle sekä tyytyväisyys siitä, että nuoret pääsevät kokeilemaan siipiään työelämässä vastuullisen kesätyön kautta.

Kannustankin nyt kaikkia yhdistyksiä pohtimaan, millaista kesätyötä teillä olisi tarjottavana. Mikä voisi olla sellainen työtehtävä, joka palvelee yhdistyksenne toimintaa, mutta olisi samalla nuoren ensimmäinen askel työelämään. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja pyörähtää helmikuussa käyntiin yhdistyshaulla. Tehdään hyvää yhdessä ja tarjotaan nuorille mielekkäitä kesätyökokemuksia. 

Yhdistyshaku 1.-28.2. - tutustu ja hae tukea!

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta

OP Keski-Suomen muut kirjoitukset OP Mediassa

OP Keski-Suomen op.fi-etusivulle