Osuuspankki on ollut läsnä koko elämäni ajan niin iloissa kuin suruissa. Se on ollut luotettava kumppani, joka on taittanut matkaa vierellä kulkien. Vuonna 2017 olin Espanjassa suorittamassa ammattikorkeakouluun kuuluvaa työharjoittelua, kun huomasin, että pankkini edustajiston vaalit olivat ajankohtaiset. Ympäröivä maailma ja asioihin vaikuttaminen ovat kiinnostaneet aina ja siksi asetuin ehdolle. Tulin valituksi äänestyksellä ja olinkin yksi nuorimmista edustajistoon valituista jäsenistä. Ikä tuo diversiteettiä myös edustajistoon ja siksi on äärettömän tärkeää, että edustajia tulee erilaisista lähtökohdista.

Neljän vuoden tarina on ollut yksi poikkeuksellisimmista. Se on vaatinut joustavuutta ja kykyä nähdä yhdessä tulevaisuuteen. Olen saanut olla mukana näkemässä pankin toiminnan ydintä, sen murrosta kriisissä, vaikuttamassa omistaja-asiakkaiden etuihin, luomassa verkostoa ja oppimassa paljon finanssimaailman toiminnasta. Alkuvuodesta sain puhelun, jossa minua ehdotettiin nimitysvaliokuntaan toimikauden loppuun saakka, ja otin paikan kiitollisena vastaan.

Edustajistolla on suuri rooli siinä, että myös pankki pysyy muuttuvassa maailmassa sellaisena, joka takaa sopivassa suhteessa digitaalisuutta, kestäviä ja vastuullisia päätöksiä sekä parempaa asiakasymmärrystä. Maailma on minua, sinua ja meitä kaikkia varten ja siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni kiinnostuu sen rakentamisesta. Tänään on kohta eilinen ja siksi meidän tulee aloittaa heti, jotta huominen on parempi.

Nuori, kohdistan tämän sinulle: uskalletaan rohkeasti tuoda äänemme kuuluviin, sillä meillä on kyky katsoa asioita uusin silmin. Älä jätä vaikuttamatta.

Jos olet pankin omistaja-asiakas ja sinua kiinnostaa asettua ehdolle, voit kertoa siitä jo nyt täyttämällä lomakkeen pankin vaalisivuilla. Vaalisivuilta löydät myös muuta vaaleihin liittyvää lisätietoa. 

op.fi/keski-suomi/vaalit