Kun OP Kymenlaakson konttorit tyhjenevät iltaisin, ei viimeisen lähtijän tarvitse sammuttaa valoja, vaan ne sammuvat itsestään. – Kouvolan ja Kotkan konttoreiden valaistus automatisoitiin remonttien yhteydessä. Valot syttyvät tilaan tultaessa ja sammuvat, kun tiloissa ei oleskella. Lisäksi valaistuksen voimakkuus säätyy automaattisesti ikkunoista tulevan valon määrän mukaan. Haminan konttorin valaistus tullaan toteuttamaan samalla tavalla tulevan remontin yhteydessä, kertoo kiinteistöpäällikkö Juha Lankinen OP Toimitilapalveluista.

Toimistoissa sähköä vievät valaistuksen lisäksi erityisesti tieto- ja talotekniikka, kuten tietokoneet, tulostimet ja ilmastointi. OP Kymenlaakson käyttämästä sähköstä 100 % on uusiutuvaa ja Kouvolan konttorin katolla on lisäksi aurinkopaneelit. – Ilmastoinnin viilennystarve on luonnollisesti suurin kesällä, jolloin aurinkopaneeleista saadaan myös suurin hyöty. Kotkan konttorin katolle ei aurinkopaneeleita valitettavasti pystytty asentamaan, mutta selvitämme parhaillaan mahdollisuutta käyttää aurinkopaneeliteknologiaa Haminan konttorin julkisivuissa.

Kouvolan konttorin aurinkopaneelit ovat tuottaneet tähän mennessä sähköä niin paljon, että sillä ajaisi sähköautolla 13 kertaa maapallon ympäri eli yli 550 000 km.

Paperinsäästöä ja kierrätystä

Yhä useammin pankissa tehtävät sopimukset on mahdollista allekirjoittaa sähköisesti, jolloin paperitulosteita ei enää tarvita. – Digitaalisuus säästää ympäristöä monellakin tapaa: paperin kulutus tietysti vähenee, mutta sopimusten sähköinen allekirjoittaminen vähentää myös autoilun tarvetta, kun allekirjoituksen voi hoitaa vaikka kotisohvalta käsin, sanoo HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala OP Kymenlaaksosta.

Konttoreiden yhteyteen rakennetuilla sähköautojen latauspisteillä pyritään edistämään sähköautoilun kasvua.

– Vastuullisuusohjelmamme mukaisesti edistämme kestävää taloutta ja tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Ajattelemme niin, että vastuullisuus on myös pieniä, konkreettisia tekoja arjessa, kuten vaikkapa jätteiden kierrätystä.

Kaikilla OP Kymenlaakson konttoreilla henkilöstö hoitaa itse omien jätteidensä kierrätyksen. Erillisiin keräysastioihin menevät paperi, kartonki, muovi, metalli ja lasi sekä bio- ja energiajäte.

Kouvolan konttori sisältä

Etätyöt ja -neuvottelut vähentävät tilantarvetta

Viimeiset pari vuotta jyllännyt pandemia on muuttanut työnteon tapoja pysyvästi, kun etätyöt ja Teams-sovelluksen kautta käytävät neuvottelut asiakkaiden kanssa ovat yleistyneet myös pankki- ja vakuutusalalla. – Olemme tarkastelleet tulevaa Haminan konttorimme remonttia ja tilantarvetta myös tätä taustaa vasten, kertoo OP Kymenlaakson varatoimitusjohtaja Pekka Raivisto.

Haminan konttorin remontin valmistuessa on kaikki OP Kymenlaakson konttorit remontoitu nykyvaatimuksia vastaaviksi. – Vaikka remonteissa on ollut lähtökohtana asiakkaiden sekä henkilöstön viihtyvyys ja asiointirauhan varmistaminen, olemme samalla tehneet valintoja, jotka kuormittavat ympäristöä vähemmän ja ovat energiatehokkaita. Olemme myös ottaneet käyttöön kulutusseurantajärjestelmän ja sitoutuneet vähentämään energiankulutustamme.

Earth Hour 26.3.2022 klo 20.30-21.30

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin