Koko henkilökunnalle suunnattu hyvinvointivalmennus toteutettiin OP Kymenlaaksossa nyt toista kertaa ja se sisälsi mm. kehonkoostumusmittauksen, sykeanalyysin, ravintovalmennusta sekä yhteisiä liikuntakertoja eri lajien parissa. Jokaisella oli mahdollisuus valita itseään kiinnostavat osat valmennuksesta. - Haluamme huolehtia henkilökuntamme kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja tarjota työkaluja jaksamiseen niin työssä kuin vapaa-ajallakin, kertoo OP Energizer -valmennuksen suunnitellut HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala OP Kymenlaaksosta.

Nuorena pikajuoksua harrastanut sijoituspäällikkö Eeva Pekkarinen OP Kymenlaaksosta kertoo olleensa aina liikunnallinen ja syöneensä pääpiirteissään terveellisesti. Kehonkoostumusmittauksessa ilmennyt sisäelinrasvan määrä sai hänet kuitenkin huolestumaan. - Valmennukseen kuului kahdeksan viikon ajan ruokavalio, jota noudatin tiukasti. Huomasin sen sopivan minulle hyvin ja tunsin oloni energisemmäksi heti ensimmäisen viikon jälkeen, kertoo Eeva ja sanoo ruokailutottumustensa muuttuneen pysyvästi valmennuksen myötä. – Herkutteluunkin riittää nykyisin paljon pienempi määrä ja esimerkiksi hedelmistä on tullut minulle herkkua.

Eeva sai OP Energizerista uutta virtaa myös liikuntaan. – Oli kiva päästä testaamaan uusia lajeja ja porukalla treenaaminen oli myös hauskaa, hän toteaa. Kahden aktiivisesti jääkiekkoa harrastavan pojan perheessä omista harrastuksista kiinnipitäminen vaatii hieman suunnittelua, mutta toisaalta Eeva on oppinut hyödyntämään poikien treeniajan esimerkiksi lenkkeilemällä. – Liikunnasta tulee niin hyvä olo, että haluan löytää sille aikaa. Toisaalta olen myös oppinut kuuntelemaan itseäni enkä pode huonoa omaatuntoa, jos treeni jää joskus väliin. Liikkumisen pitää olla kivaa eikä pakko.

Eevan vinkit energiseen arkeen

Olet mitä syöt

Hyvinvointivalmennuksen ruokavalio sopi minulle ja sen myötä esimerkiksi maito on jäänyt ruokavaliostani pois lähes kokonaan ja hiilihydraatit kuuluvat vain urheilupäiviin. Omaa kehoa pitää kuitenkin kuunnella: mikä sopii yhdelle, ei ehkä sovi toiselle.

Herkuttelu kuriin

Aiemmin herkuttelu ”lähti lapasesta” helposti. Kun noudatin ruokavaliota tiukasti 8 viikon ajan, ei herkkuja tee enää edes mieli kuten aiemmin. Nykyisin hedelmä tai pala suklaata riittää herkutteluun.

Kun tahtoa on, löytyy aikaakin

Liikunnasta tulee niin hyvä olo, että olen valmis näkemään vaivaa, että löydän sille aikaa. Jostain tietysti joutuu tinkimään ja minä en esimerkiksi katso juurikaan televisiota arkisin.

Vaihtelua treeneihin

Välillä on hyvä poiketa harjoitusrutiineista ja lähteä vaikka kaverin kanssa salille tai lenkille, jos on tottunut harjoittelemaan yksin. Erilaisista harjoituksista ja porukasta saa aina uutta intoa. Ja jos saa kaverin innostettua liikkumaan, tulee itsellekin hyvä mieli.

Ole itsellesi armollinen

Itseä pitää kuunnella ja olla tarvittaessa myös armollinen. Vaikka kalenterissa lukisi kuntosaliharjoittelu, on kävelylenkkikin hyvä vaihtoehto, jos esimerkiksi rankan työpäivän jälkeen tuntuu, että tarvitsee lempeämpää liikuntaa ja ulkoilmaa.

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin