Toimittaja Jalle Niemelä haaveilee kesämökistä.

Mikä on tilanne mökkimarkkinoilla Kymenlaaksossa? Jalle kysyy.

-Tilanne on hyvä. Jokaiselle löytyy jotakin, Maria Sharp kertoo.

-Tarjonta on monipuolinen ja tarjolla on ympärivuotisia kesäpaikkoja rannikon tuntumassa, perinteisiä kesämökkejä, sekä kesämökkejä saaressa, Risto Suokas jatkaa.

Voiko saarimökkeilystä tulla trendi? Jalle pohti.

-Kymenlaakson rannikkoalue on täynnä hienoja saaria, mutta sijainti mantereella vaikuttaa kuitenkin kiinnostavan asiakkaita enemmän, Risto kertoo. Saarimökkeily on ainutlaatuisuus mahdollisuus, vaikka onkin erilaista, ja on tärkeää ottaa huomioon esimerkiksi kulku saarelle, Risto kertoo.  

Missä vaiheessa vuotta mökkikauppa on vilkkaimmillaan ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun mökkiä ostaa? Jalle pohtii.

-Touko-kesäkuussa myydään eniten mökkejä, ja useimmat mökit myydään ennen juhannusta. - Maria kertoo 

Touko-kesäkuussa myydään eniten mökkejä, ja  useimmat mökit myydään ennen juhannusta. 

-Alussa tehdään tarkka kartoitus mitä mökiltä halutaan, Maria jatkaa. Monelle vesistö on tärkeä, rannan suunta sekä mökin varustelun taso. Myös reitti mökille on tärkeä ottaa huomioon, eli teiden auraus talvisin, ja tarvitseeko jopa veneen mökille pääsyyn. Myös ajomatka on monelle tärkeä seikka. Yleensä ollaan valmiita noin kahden tunnin ajomatkaan mökille. Budjetti on myös hyvä miettiä etukäteen sekä mistä asioita on valmiina joustamaan mökin suhteen, Maria opastaa.

Mahdollisuuksien alue 

Mitä mahdollisuuksia Kymenlaakso tarjoaa, Jalle pohtii?

-Kymenlaakso on mahdollisuuksien alue, Risto kertoo. Kymenlaaksosta voi saada merenrannalta omakotitalon samalla hinnalla, millä saisi Helsingin Kalliosta yksiön, Risto jatkaa.

Kuuntele koko jatko alla olevasta linkistä! Kuulet lisää mm. siitä mitkä ovat Kymenlaakson mökkialueita, ja minkälaista on ostaa kesämökki saaresta. Entä onko Kymenlaakso mahdollisuuksien alue? 

 

Kotia etsimässä -ohjelmasarja Radio Kaakossa 31.5. alkaen keskiviikkoisin klo 14.15 ja uusinnat lauantaisin klo 10.00. Taajuudet: Kotka 97,7 ja Kouvola 99,0 ja nettiradio: https://radiokaakko.fi/

OP Koti Kymenlaakson yhteystiedot -Kotka

OP Koti Kymenlaakson yhteystiedot - Kouvola

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin