Börje Vaittinen on maahantuonut kuntosalilaitteita yli 20 vuotta ja perustanut useita kuntosaleja. – Kun tulin katsomaan entistä osuuspankin tilaa Inkeroisissa ensimmäisen kerran, tiesin heti, että tähän olisi järkevää perustaa kuntosali.

Keskeisellä paikalla sijaitseva avara ja valoisa tila on Börjen mukaan juuri sopivan kokoinen alueen asukaspohjaan nähden. Entinen pankkisali ja osa taustatiloista on kuntosalin käytössä, vanhat sosiaalitilat on kunnostettu pukuhuonetiloiksi ja yläkerrassa on fysioterapiaa ja kuntoutusta tarjoava yritys. – Meillä toimii yhteistyö erinomaisesti puolin ja toisin. Tarvittaessa ohjaamme kuntosalin asiakkaita fysioterapeutin pakeille ja he käyttävät toisinaan salia omien asiakkaidensa kanssa.

Vanhoja pankin kalusteita ja pankkiholvi
Pankkisalista muistuttavat enää muutamat kalusteet ja vanhan pankkiholvin massiivinen ovi.

Ohjattu aloitus omatoimisalilla

Kuntosali avasi ovensa syksyllä 2019 ja asiakkaat ottivat sen heti omakseen. Harmillisesti koronapandemia sulki ovet vain muutamaa kuukautta myöhemmin. Tämän vuoden helmikuussa ovet jälleen avautuivat viimeisimmän sulun jälkeen. – Meillä on tehokas ilmastointi ja desinfiointiaineet ovat olleet käytössä jo ennen pandemiaa. Asiakkaat voivat myös valita itselleen sopivan treeniajan klo 5 ja 23 välillä, joten ruuhkia on helppo välttää.

Inxa Gym on omatoimisali, mihin voi tulla itselle sopivaan aikaan, mutta Börje pyrkii myös olemaan paikalla yrityksessä mahdollisimman paljon. – Suosittelen aloittamaan kuntosaliharjoittelun aina opastuksen kera, jolloin laitteet tulevat tutuksi ja oppii oikeat asennot. Samalla jutellaan harjoittelun tavoitteista ja mukaan saa harjoitusohjelman. Näin motivaatio pysyy korkealla myös alkuinnostuksen jälkeen.

Uuden pukuhuoneen kaapit ja kuntosalilaitteita
Yrittäjä Börje Vaittinen remontoi tilat itse nykyaikaisiksi ennen kuntosalin avaamista. Valaistus on toteutettu ledeillä ja tavoitteena on hyödyntää tulevaisuudessa myös aurinkoenergiaa.

Voimaharjoittelu sopii kaikille

Inxa Gymin vahvuuksina Börje näkee edullisen hinnoittelun ja hyvän ilmapiirin. – Olen koittanut pitää kuukausihinnan niin edullisena, ettei se ainakaan estäisi omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Toisille kuntosalilla käyminen on myös sosiaalinen tapahtuma ja pidän tärkeänä, että tänne on uusien harrastajienkin helppo tulla. Vähitellen porukka tulee tutuksi ja harjoittelun ohessa vaihdetaan myös kuulumiset.

Börje suosittelee voimaharjoittelua kaiken ikäisille ja kuntoisille. – Kuntosalille on jäänyt moni vaiva ja myös tarve esimerkiksi verenpaine- ja diabetes-lääkityksille on vähentynyt säännöllisen harjoittelun myötä. Iäkkäin asiakkaamme on ollut 98-vuotias, joten kukaan ei voi kyllä sanoa olevansa liian vanha kuntosalille, Börje toteaa hymyillen.

Tämä on ensimmäinen osa Konttoreiden uusi elämä -juttusarjasta, jossa tutustutaan OP Kymenlaakson entisten konttoreiden nykyiseen toimintaan. Sarjan kaikki osat julkaistaan OP Kymenlaakson 10-vuotisjuhlavuoden aikana OP Mediassa.

Tule mukaan 10-vuotisjuhlavuoteen

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin