Koska juhlavuosikin on parasta jaettuna, päätettiin OP Kymenlaaksossa aloittaa 10-vuotisjuhlavuosi etsimällä kymmenen 10-vuotiasta kymenlaaksolaista juhlimaan yhdessä pankin kanssa. 10 pientä unelmaa -niminen kampanja käynnistettiin tammikuussa kysymällä lapsilta, mikä on heidän unelmansa.

- Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet monelle lapsiperheelle erityisen raskaita taloudellisten haasteiden, etäkoulun ja harrastussulkujen vuoksi. Halusimme tuoda iloa lapsiperheisiin, kertoo HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala.

Hakemuksia saapui hieman yli seitsemänkymmentä. Jo hakuvaiheessa kerrottiin, että unelmien tulee olla sellaisia, jotka on mahdollista toteuttaa Kymenlaaksossa tai sen lähialueilla kuluvan vuoden aikana.

- Oli ihana huomata, miten tavallisia toiveita lapsilla oli. Toki muutama toivoi vaikkapa ulkomaanmatkaa tai osa suositun tubettajan tapaamista, mutta moni haaveili myös esimerkiksi huvipuistokäynnistä, ratsastuksesta tai eläinten hoitamisesta, kertoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Satu Temonen.

Unelmat toteen

Toteutettavaksi valikoitui kokemuksia ja elämyksiä. – Ajattelemme niin, että lapsi saa paljon enemmän, kun tarjoamme tavaran sijaan elämyksen. Kokemus saattaa poikia uuden harrastuksen tai ammattihaaveen tai jättää elinikäisen muistijäljen. Joissain tapauksissa voimme myös tarjota elämyksen, jota ei muuten olisi ehkä mahdollista kokea tai johon lapsen perheellä ei olisi taloudellisia resursseja.

Valinta kymmenien hakemuksien joukosta oli vaikeaa ja osa unelmista päätettiin toteuttaa useamman lapsen joukolle. - Näin pystymme itse asiassa toteuttamaan hieman yli kaksikymmentä unelmaa, mikä on tietysti suuri ilo. Ilmoitimme mukaan valituille perheille valinnoista kevättalvella ja toteutamme suurimman osan unelmista koulujen kesäloman aikana.

Haaveena suuremmat vedet ja isommat saaliit

Unelmani on, että pääsisin veneellä merelle kalaan. Olen alkanut harrastaa kalastuskerhoa viime syksynä ja käynyt talvella pilkkimässä. Haluaisin oppia uutta ja päästä merelle isompien saaliiden äärelle. - Lino Nyholm

Kuusankoskelainen Lino Nyholm kiinnostui kalastuksesta käytyään kalassa yhdessä isäpuolensa kanssa ja liittyi Suomen Vapaa-ajankalastajiin viime syksynä. Siitä lähtien hän on käynyt aktiivisesti paikallisen kalastuskerhon tapahtumissa Voikkaan eräkerholla ja perehtynyt kalastuksen saloihin sekä kesällä että talvella. Erityislapsena keskittyminen moneen muuhun harrastukseen on ollut haastavaa, mutta kalastukseen Lino saattaa uppoutua useiksi tunneiksi. - Suurin saaliini on ollut 73-senttinen hauki, joka painoi yli kaksi kiloa.

Kalastusretkelle lähdettiin eräänä kesäkuisena aamupäivänä Haminasta, Vimpasaaresta, jossa Vimpa Islands -niminen yritys järjestää mm. elämys- ja teemalomia sekä kalastus- ja veneretkiä ja tarjoaa majoitus- kokous- ja ruokapalveluita sekä Vimpasaaressa, että yksityissaarella Rakinkotkassa.

Ennen veneeseen nousua puettiin päälle pelastusliivit.
Kalastusmestari Aulis Laasonen opasti Linoa virvelöinnissä ja kehui tällä olevan jo varsin hyvät kalastustaidot.
Lino pääsi kokeilemaan veneen ohjaamista kapteeni Pertti Illin opastuksessa.

Virvelin heittelyn jälkeen nostettiin vielä edellisenä päivänä laskettu verkko.

Verkosta löytyi tällä kertaa pieni lahna.
Lahna päästettiin takaisin mereen kasvamaan. Lenni-koira seurasi tapahtumia kiinnostuneena.

Kalastusretken jälkeen nautittiin herkullinen kala-ateria mantereella ja kerrottiin kalajuttuja. - Parasta ja mieleenpainuvinta oli se jännitys vatsassa, kun lähdettiin laiturista veneellä. Myös veneen ohjaaminen ja verkkojen kokeminen olivat uusia, mielenkiintoisia kokemuksia, jotka jäivät mieleen, totesi Lino.

Voit seurata kymmenen pienen unelman toteutumista OP Kymenlaakson Facebook-sivulla sekä Instagram-tilillä. Koska juhlavuosikin on #parastajaettuna

Tule mukaan OP Kymenlaakson juhlavuoteen

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin