Unelmani on päästä mukaan KooKoon edustusjoukkueen treeneihin ja saada vinkkejä ja ohjeita harjoitteluun ja tekniikoihin. Suuri haaveeni on kehittyä pelaajana.

Kärsivällisyys palkitaan. Tämän sai todeta valkealalainen 10-vuotias Jesse Leponiemi, joka haki tammikuussa mukaan OP Kymenlaakson 10 pientä unelmaa -kampanjaan. Jesse sai tietää jo helmikuun alussa, että hänen unelmansa toteutetaan KooKoon edustusjoukkueen kanssa heti, kun koronarajoitukset sallivat ulkopuolisten osallistumisen joukkueen treeneihin. Siitä alkoi pitkä odotus.

Yhteistreenien odottelun lomassa Jesse pääsi valitsemaan, kuka KooKoon edustusjoukkueen pelaajista käyttäisi loppukauden OP Kymenlaakson juhlavuoden logolla varustettuja sukkia. Jessen suosikkipelaaja oli vasta 22-vuotias KooKoo-kasvatti Peetro ”Peepo” Seppälä, joka pelaa puolustajana kuten Jessekin. Toukokuussa uutisoitiin, että Peetro oli tehnyt kaksivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Seattle Krakenin kanssa. Loistava valinta Jesseltä!

Jäällä idolien kanssa

Vihdoin elokuussa, koulujen jo alettua, koitti Jessen unelmapäivä. Opettaja oli myötämielinen ja Jesse pääsi mukaan KooKoon edustusjoukkueen aamupäivään ajoittuviin treeneihin Kouvolan Lumon Areenalle.

Jesse saapui jäähallille oman varustekassinsa kanssa ja taisi mukana olla myös perhosia vatsanpohjassa. Hallilla vastassa oli Peetro, joka vei Jessen ensin tutustumaan edustusjoukkueen pukuhuoneeseen ja muihin tiloihin sekä kuntosaliin. Sen jälkeen oli aika vaihtaa varusteet ja suunnata jäälle. – Jäällä on tärkeää kuunnella valmentajan ohjeita ja olla oma itsensä. Voit tietenkin ottaa myös mallia muista ja aina voi tarvittaessa kysyä lisäohjeita, opasti Peetro Jesseä.

Jesse ja Peetro valmistautuivat yhdessä ensimmäiseen jäätreeniin.

Ensimmäisen jäätreenin veti KooKoon valmennustiimiin kesällä liittynyt, entinen NHL-pelaaja Sami Helenius ja jäällä olivat Jessen ja Peetron lisäksi Kasperi Ojantakanen ja Emil Molin sekä maalivahti oli Nick Malik. Noin puolen tunnin treeniin mahtui luisteluharjoituksia sekä laukomista. Sen jälkeen oli aika siirtyä hetkeksi edustusjoukkueen pukuhuoneeseen, missä loppujoukkue oli jo valmistautumassa harjoituksiin päävalmentaja Olli Salon johdolla.

Hetken päästä Jesse marssi varmoin askelin joukkueen mukana jälleen kohti kaukaloa, jossa kokoonnuttiin ensin kuuntelemaan valmentajien ohjeita. Eikä aikaakaan, kun Jesse laittoi tottuneesti kiekon Nick Malikin selän taakse ja sai joukkueelta ansaitut kannustukset. – Treenit olivat aika paljon nopeatempoisemmat kuin meidän oman joukkueen treenit ja välillä oli vähän vaikea ymmärtää, mitä pitää tehdä, mutta onneksi ohjeet kerrattiin tarvittaessa, totesi KooKoo-junioreiden alle 11-vuotiaiden joukkueessa pelaava Jesse.

KooKoon valmentaja Sami Helenius kertoi joukkueelle treenin kulusta.

Haaveena Liigassa pelaaminen

Treenien jälkeen oli aika lähteä Peetron kanssa lounaalle ja samalla oli oiva tilaisuus jutella jääkiekosta ja kumpaisenkin pelaajan urahaaveista. – Tavoitteenani on tulla ammattilaisjääkiekkoilijaksi ja pelata joskus Liigassa, kertoi Jesse ja totesi, ettei hänellä ole muita ammattihaaveita. Lempiaineita koulussa ovat liikunta ja matematiikka.

Jääkiekko täyttää jo tällä hetkellä varsin suurelta osin Jessen vapaa-ajan, kun jääharjoituksia on 2-3 kertaa viikossa ja lisäksi oheisharjoitukset sekä pelit. – Tapaan myös kavereita jääkiekon parissa, kun luokaltani kolme kaveria pelaa samassa joukkueessa. Talvella käymme myös ulkojäillä pelaamassa.

Jesse tähyää tulevaisuudessa ammattilaisjääkiekkoilijaksi.

Muutos jännittää

Peetrolle kysymys, milloin hän on aloittanut jääkiekon, oli yllättävän vaikea. Hetken pohdiskelun jälkeen hän arveli aloittaneensa ollessaan toisella luokalla eli noin 8-vuotiaana. Hän teki kaksivuotisen juniorisopimuksen KooKoon Liiga-joukkueen kanssa ollessaan vasta 15-vuotias, vaikka pelasikin silloin vielä enimmäkseen seuran A-junioreissa. Liiga-debyyttinsä hän teki 17-vuotiaana. – Noihin aikoihin aloin ymmärtää, että jääkiekosta saattaa tulla minulle ammatti.

Syyskuun alkupuolella Peetroa odottavat uudet haasteet, kun edessä on muutto Yhdysvaltojen länsirannikolle, Seattleen. – En oikeastaan vielä tiedä paljoakaan tulevasta, mutta eivätköhän asiat sitten ala selvitä, kun pääsen paikan päälle. Tavoitteenani on tietenkin päästä myös pelaamaan NHL:ssä. 

Kuvassa Jessen kanssa vasemmalla KooKoon päävalmentaja Olli Salo ja oikealla Peetro Seppälä.

Vaikka NHL-sopimus on unelmien täyttymys, myönsi Peetro myös jännittävänsä tulevaa. – Samaan aikaan on siistiä ja jännittävää, kun yhtäkkiä koko elämä muuttuu. Onneksi tyttöystäväni voi jatkaa opintojaan Yhdysvalloista käsin ja muuttaa sinne kanssani.

Lounaan päätteeksi on vielä hyvä kysyä Peetrolta, millaisia neuvoja hän antaisi Liiga-urasta haaveilevalle Jesselle. – Vaikka tavoitteet ovat korkealla, pitää osata nauttia pelaamisesta ja pitää hauskaa. Muuten alkaa puuduttamaan

Lounaan jälkeen Jesseä odotti vielä yllätys, kun Peetro ojensi hänelle omalla nimellä ja pelinumerolla varustetun pelipaidan, jossa oli koko joukkueen nimikirjoitukset. Lisäksi Linus Andersson oli päättänyt antaa päivän treeneissä käyttämänsä mailan Jesselle ja myös mailasta löytyi lukuisia nimikirjoituksia. Kotiinviemisten kasan kruunasivat Peetron edelliskauden sukat, joista Jesse sai valita itselleen mieleisen väriset.

KooKoon järjestämä yllätys päivän päätteeksi oli Jesselle mieluisa.

Muuta evästeasetuksiasi

Osallistu arvontaan ja voita Peetro Seppälän sukat

Jesse sai valita itselleen mieleisen väriset Peetro Seppälän viime kaudella KooKoossa käyttämät sukat ja valitsi oranssit. Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa mustat tai valkoiset sukat!

Osallistu arvontaan 2.10.2022 mennessä alla olevasta linkistä. Arvomme voittajat 3.10.2022 ja olemme heihin yhteydessä henkilökohtaisesti.

Osallistu arvontaan!

Voit seurata kymmenen pienen unelman toteutumista OP Kymenlaakson Facebook-sivulla sekä Instagram-tilillä. Koska juhlavuosikin on #parastajaettuna

Tule mukaan OP Kymenlaakson juhlavuoteen‍‍

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin